19 / 04 / 2024

konut satışları artacak mı 2020

konut satışları artacak mı 2020

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz indirim kampanyaları, konut sektörüne tarihi rekor kırdırdı. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, “2020, mortgage kullandırımları açısından, tarihte en fazla büyünen yıl olacak” diyor.

Konutta yeni rekor beklentisi!

2020'nin ilk 8 ayında 1 milyon 25 bin konut satıldı. Sektör temsilcileri yılın geri kalanında 500 bin daha konut satılabileceğini ve yeni bir rekor kırılarak satışların 1.5 milyona ulaşabileceğini söylüyor...

Gayrimenkul sektöründe koronavirüs dönemi!

Koronavirüs döneminde gayrimenkul sektöründeki değişimleri anlatan Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, ''Covid-19 virüsünün etkisi ile gayrimenkul yatırımı, alım satım gibi işlemler ikinci plana itilmeye başlandı'' dedi.

Konut satışlarına düşük faiz dopingi!

Kamu bankalarının başlattığı faiz kampanyası son dönemde durgunlaşan konut piyasasını hareketlendirdi. Tarihinde ilk kez birinci el satışlarda yüzde 0,64'e kadar inen konut kredisi faiz oranları beklemedeki talebi harekete geçirdi. Satışlardaki artışın devam edeceği öngörülüyor...

Konut satışlarındaki artış sektöre umut oldu!

Haziran ayında konut satışları önceki yıla göre yüzde 210 arttı. Yeni konut satışlarının ise yüzde 152 artışla 58 bin 632 adede çıkması sektörün geleceğinin iyi olduğunu gösteriyor. 

Konut sektöründeki kampanyalar stokları eritti!

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, “Endişelerimizin yerini ümide bıraktığımız bugünlerde, bizim için oldukça iyi bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu bayram havası bir süre daha devam etmelidir” dedi...

Gayrimenkul sektöründe düşük faiz hareketliliği!

Konut kredisi faiz oranlarının 0.64'e çekilmesiyle konuta talep arttı. Talep artışı ise konut fiyatlarında artışa sebep oldu. Peki konut sektörünü neler bekliyor?

Konut satışında aylık 100 bin satış bandı hedefi!

Kamu bankaları konut sahibi olmak isteyenler için sunduğu faiz kampanyasını önceki gün açıkladı. Emlak Konut GYO tarafından da liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim uygulanacak. Hem de özel sektörün kampanyası ile birlikte konut pazarının hareketlenmesi planlanıyor.

Konut satışları zirve yapacak!

İZTO meclis üyesi ve KAMDER başkanı Niyazi Gültekin, faiz indirimi sonrasında konut satışlarının ne durumda olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gültekin, konut satışları zirve yapacak dedi ve yeni yapılacak konutların daha pahalı olacağına dikkat çekti...

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri açıkladı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 oldu. İşte inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcilerinin konut satışları ile ilgili görüşleri...

Koronavirüs sonrası konut satışları artacak mı?

Gayrimenkul ve inşaat sektörü de koronavirüs salgınından etkilenen sektörlerden oldu. Peki koronavirüs, gayrimenkul ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek? Konut satışları ve konut fiyatları artacak mı? Gülin Coşkun, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Haluk Hasanoğlu: Konut satışları 2020'de artacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu, 2019 yılının ilk 11 aylık konut satışları verilerini değerlendirdi. Hasanoğlu, “Türkiye genelinde 2019 yılının 11 ayında 1 milyon 125 bin 302 konut satıldı. Konut satışlarında, İstanbul 194 bin 290 konut satışı ile ilk sırad

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut satışları daha da artacak!

konut satışlarında tabi faizler düşünce, konut satışları artmaya başladı, daha artacak, ben buna inanıyorum

İpotekli konut satışları artacak!

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi Eylül ayı verilerine yansıyacak. İpotekli konut satışlarında ise kayda değer bir yükseliş yaşanması planlanıyor.

Ağustos'ta konut satışları artacak!

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, TÜİK‘in açıkladığı 2019 Temmuz ayı gayrimenkul verilerini değerlendirdi. Kredi faiz oranlarındaki indirim sektörü hareketlendirdi. Ağustos ayında konut satışlarının artması bekleniyor.

Konut satışları 2020'de artacak!

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, zaman zaman gayrimenkul sektöründe durgunluk yaşansa da vatandaşların konut ihtiyacının önemli ölçüde sürdüğünü ifade ederek, "Bu yüzden sektörün geleceğinden çok umutluyum. Özellikle 2020'de konut satışları hep yukarı yönlü olacak." dedi.  

Konut satışları seçimlerden sonra artacak!

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman konut satışlarının seçimlerden sonra artacağını söyledi.

Abdülkadir Akkuş: Konut satışları yeni kampanyalarla artacak!

Akkuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Akkuş Kasım ayında konut satışları oranında yaşanan bu azalmanın kampanyaların bitiş ve yeniden başlama sürecine denk gelmesinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.Yeni kampanyalar ve düzenlemelerle konut satışlarının artmasını bekliyoruz." dedi..

Konut satışları önümüzdeki dönem daha da artacak!

TÜİK, ağustos ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; “Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu.”

Ankara'da konut satışları yıl sonuna kadar artacak!

Ankara’da konut sektöründe geçen yıla oranla yüzde 13.6 daha fazla satış gerçekleşti. Yeni gelişim akslarında konut satışlarının yıl sonuna kadar artarak sürmesi bekleniyor.

Konut satışları artacak!

Hâfele Türkiye, konutları daha kullanılabilir hale getiren bir model geliştirdi. Hâfele Türkiye CEO’su Hilmi Uytun, bu modelle konut satışlarının hızlanacağını öngördü.

konut satışları artacak mı 2020 Haberi

konut satışları artacak mı 2020

Konut sektörü geçen yılın son döneminde başlayan hareketlenmelerle beraber 2020'ye iyi başlamıştı. Pandemiyle birlikte piyasalarda oluşan belirsizlikler ve yasaklar nedeniyle sektör nisan ve mayısta çok yavaşladı. Şantiyelerin büyük kısmı durdu. Ekonomist’ten Levent Gökmen Demirciler’in haberine göre; Mayıs ayı sonunda kamu bankalarınca uygulanan faiz kampanyası ile bekleyen ve biriken talep, bir anda konut alımına döndü. Konut kredi kullanımları arttı. Temmuz ayında sektördeki büyüme, geçen yılki toplam büyümenin üç katına yaklaştı. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kamu bankalarının uyguladığı faiz indirimi kampanyası piyasalara nasıl yansıdı? Garanti BBVA Mortgage olarak o dönemde neler yaptınız?

Kamu bankalarının faiz indirim kampanyaları pandemi döneminde yavaşlayan piyasalara ve sektörümüze oldukça olumlu yansıdı. Bekleyen talep, düşük faiz oranlarıyla beraber alıma geçti. Konut...