27 / 04 / 2024

Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor?

Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor?

Konutta yüksek fiyat döneminin ne zaman sona ereceği merakla araştırılıyor. İşte dünyada ve Türkiye’de yükselen enflasyonla birlikte konut sektöründeki yüksek fiyatların geleceğine dair detaylar!



Dünyada ve Türkiye'de fiyatları hızlı artan konut sektörüne kredi faizlerinin artması ve artan maliyetlerde eklenince konut yapımı bir çıkmaza girdi. Vatandaşlar yüksek fiyatla aldıkları konutları hakkında düşünmeye başladı. İşte Dünyada ve Türkiye’de giderek yükselen konut fiyatlarına bakış açıları…

ABD KONUT PİYASASINI SOĞUTMAYA ÇALIŞIYOR

ABD yükselen faizlerin konut piyasasının soğutmaya çalıştığı ülkelerden biridir. Amerika’da 30 yıllık konut kredisi faizi geçen hafta yüzde 5.78’e ulaşarak 2008 zirvesine ulaştı. Konut kredisi faizleri ortalamada yarım yüzyılın en sert yükselişini gördükten sonra talepte azalma başladı. Zayıflayan talep ise hem konut üreticilerinin hem de mevcut konut satıcılarının fiyatlarının düşmesine neden oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön