27 / 04 / 2024

Konutta zeminin sağlam olması hayati önem taşıyor!

Konutta zeminin sağlam olması hayati önem taşıyor!

Konut satın alırken, deprem gerçeğini de aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Bu nedenle, ülkemizde sık sık kendini hatırlatan deprem riskine karşı, sağlam temeller üzerine kurulmuş, kaliteli malzemelerin kullanıldığı yapılar tercih edilmeli. 



Türkiye’de büyük can kaybına ve önemli ölçüde hasara yol açan 1999 depreminden sonra, özellikle konutların dayanıklılığı konusunda vatandaşlarda birçok soru işareti oluştuğunu belirten Tetra Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ferik, deprem sonucunda yıkılan binaların genel olarak yapı malzemelerinin yetersizliğinden ya da temelin sağlam olmadığından hasar gördüğünü dile getirdi. 

Mustafa Ferik, günümüzde konut yapımında çok daha hassas davranıldığına dikkat çekerek, “Binanın beton kalitesi, içerisinde bulunan çelik oranı ve kolonların konumu oldukça önemli hale geldiği için firmalar artık projelerde daha kaliteli malzemeler kullanmaya başladı. Depremi engellemek mümkün değil ancak yapıların sağlam olmasıyla, can kaybının ve hasarın önüne geçilebilir” dedi.

Kaliteli malzemeler kullanılıyor
Mustafa Ferik, Mudanya’da devam eden konut projeleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu, ilçede birçok inşaat firmasının birbirinden güzel ve farklı projelere imza attığını dile getirdi. Ferik, farklı konseptlerin yer aldığı projelerde kaliteli inşaat malzemelerinin kullanıldığını belirterek, “Tetra Mimarlık ve Maya Konut olarak inşa ettiğimiz İKON16 projesi de bunlardan biri. Proje kapsamında 71 metrekareden 278 metrekareye kadar, çeşitli büyüklükte 21 blok ve 126 konut olacak. 26000 metrekarelik alanda bulunan İKON16’da havuz, otopark, fitness, sinema, market, çocuk parkı, engelli asansörleri, kafeterya, sera bahçeleri bulunacak” dedi.

Ferik, İKON16’da konut sahiplerinin deprem korkusu olmadan yaşayacağının altını çizerek, “Projemizin Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan raporu var. Bu raporda, konutların yaşanabilecek 8 şiddetindeki depreme kadar dayanıklı olduğu belirtiliyor. Ayrıca blokların az katlı ve zeminin sert olması da büyük avantaj” diye konuştu.


Geri Dön