19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor!

Kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor!

ERA Gayrimenkul Türkiye Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Ufuk Şevki, İstanbul’da yenilenmesi gereken 7 milyon civarında yapının olduğunu hatırlattı Şevki; “Deprem gerçeğiyle yüzleşmek gerekiyor. Depreme hazırlıklı olma konusunda kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor" dedi.



Türkiye’nin değişmeyen hareketli gündeminin büyük önem taşıyan konuların geri plana atılmasına neden olduğunu söyleyen ERA Gayrimenkul Türkiye Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Ufuk Şevki, bu önemli konuların başında kentsel dönüşüm konusunun yer aldığını belirtti. İstanbul’da yenilenmesi gereken 7 milyon civarında yapının olduğunu hatırlattı.


Böylesine önemli bir sürecin hızlı şekilde yürüyor olmasının önemine değinen Şevki, “Deprem gerçeğiyle yüzleşmek gerekiyor. Depreme hazırlıklı olma konusunda kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor. Bu sürecin hızlı ve sağlıklı şekilde yürütülmesi için bilgili, eğitimli gayrimenkul danışmanlarına ihtiyaç var. Yer değiştirmelere paralel olarak mevcut konut stokları hızla eriyeceği için satılık ve kiralık gayrimenkul fiyatları yukarı tırmanacak. 


Özellikle yeni projelere ve binalara olan talep daha da artacak. İstanbul’da 7 milyon civarında yenilenmesi gereken bina var. Bu çürük yapılar ancak kentsel dönüşüm projeleri ile yenilenecek. Eğer Kentsel dönüşüm süreci tamamlanırsa olası depremlerde yaşanabilecek can ve mal kaybının en aza indirmesi sağlanmış olacak. Bir an önce kentsel dönüşüm konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi. 

Kentsel Dönüşüm Yasası’nı bilen danışmanlara ihtiyaç var

Böylesine önemli bir konunun her yönüyle bilinmesi gerektiğini belirten Şevki, bunun da ancak kentsel dönüşüm sürecinde yasaları en iyi bilen ve takip eden gayrimenkul danışmanlarıyla sağlanabileceğini ifade etti. 


Ufuk Şevki ”Kentsel dönüşüm konusunda yapacak çok işimiz var. Bu süreçte mülk sahibi ve kiracı hakları önemli bir konu, tarafların haklarını çok iyi bilmesi gerek. Bu da eğitimli gayrimenkul danışmanlarının desteğiyle olabilir. Donanımlı bir gayrimenkul danışmanı yasayı en iyi şekilde bilmeli, gelişmeleri takip edebilmeli ve detayları yorumlayabiliyor olmalı. 


 Müteahhit ve inşaat şirketleri ile iyi ilişkiler kurarak ziyaretlerde bulunabiliyor olmalı” diye konuştu. 

Daha önce konu ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yapılan araştırmaların Marmara'da 2030 yılına kadar 7,2 büyüklüğünde bir deprem olacağına işaret etmişti. 

Yapılarımızın büyük bir bölümünün sağlıksız olduğuna vurgu yapan Bakan Özhaseki, Marmara’da şu an 5 kırık fayın olduğunu ve sekmelerin hepsinin süresinin dolduğunu belirtmişti.


Geri Dön