26 / 04 / 2024

Konya Büyükşehir Belediyesi yeni otobüs hatları açıyor!

 Konya Büyükşehir Belediyesi yeni otobüs hatları açıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, 4 Mart Pazartesi gününden itibaren toplu ulaşımda 2 yeni otobüs hattını hizmete sunarken bazı güzergahlarda da değişikliğe gidiyor




        Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, yeni hizmete sunulan 125 numaralı Loras-Telafer-Karaman Yolu hattı ile 86 numaralı Yazır-Barış Caddesi-Alaaddin hattında 4 Mart Pazartesi gününden itibaren seferlere başlanacağı belirtildi.

Buna göre, 125 numaralı Loras-Telafer-Karaman Yolu hattı Alakova Hareket Merkezi’nden itibaren; Farabi Caddesi, Filistin Caddesi, H. Bayram Veli Caddesi, Bahar Gülü Caddesi, Yolağzı Sokak, Karaman Yolu Caddesi, Burhan Dede Caddesi, Eski Garaj Caddesi, Piri Esat Caddesi, Topraklık Caddesi, Mevlana Caddesi ve Alaaddin Bulvarı güzergahını takip edecek. 86 numaralı Yazır-Barış Caddesi-Alaaddin hattı ise; Yazır Hareket Merkezi’nden itibaren Gülvatan Sokak, Elmalı Hamdi Hoca Caddesi, Türkerler Sokak, Saraybosna Sokak, Cengizhan Caddesi, Dilara Caddesi, Eyüp Sultan Caddesi, Barış Caddesi, Güzeldere Caddesi, Uluyayla Caddesi, Gaziveren Caddesi, Demirhan Caddesi, Hadimi Caddesi, Yeni İstanbul Caddesi, Rauf Denktaş Caddesi, Nalçacı Caddesi, Sultanşah Caddesi,  Ankara  Caddesi ve Alaaddin Bulvarı’nı takip edecek.


124 NUMARALI HATTIN GÜZERGAHI DEĞİŞİYOR


Açıklamada, 124 numaralı Parseller-Karaman Yolu hattının da 4 Mart Pazartesi gününden itibaren güzergahının şu şekilde değişeceği vurgulandı: Alakova Hareket Merkezi, Alakova Caddesi, Bosna Hersek Caddesi, İmam-ı Azam Caddesi, Esfendiyar Caddesi, Ceylan Pınar Caddesi, Burhan Dede Caddesi, Eski Garaj Caddesi, Piri Esat Caddesi, Topraklık Caddesi, Mevlana Caddesi, Alaaddin Bulvarı.


KAMPÜS-GAR ARASI OTOBÜS SEFERİ


8 Mart’tan itibaren Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü ile Otogar ve hızlı tren garı arasında otobüs seferleri başlatılacağı da kaydedilen açıklamada, otobüslerin Kampus içindeki Atatürk Öğrenci Yurdu önünden Cuma günleri saat 17.00 ve 19.30'da, gardan ise Pazar günleri saat 22.45 ile Pazartesi günleri 09.00'da hareket edeceği ifade edildi.


Yeni uygulamayla günlük 2 bin 332 olan sefer sayısının 2 bin 474'e çıkarıldığı kaydedilen açıklamada, ihtiyaç duyulan hatlara ilave seferler verildiği de hatırlatıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön