26 / 04 / 2024

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden iş yeri kapanan esnafa kira yardımı!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden iş yeri kapanan esnafa kira yardımı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, pandemi döneminde iş yeri kapanan esnaflardan 2 ay boyunca kira alınmadığını dile getirdi. 



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına yönelik kent genelinde yapılan yardımları anlattı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; 49 milyon liralık sosyal yardım desteğinde bulunduklarını dile getiren Altay özellikle iş yeri kapanan esnaflara yönelik destek paketleri hazırlandığını dile getirdi. 

Pandeminin ilk dalgasında işsiz kalan birçok kişinin hayatına tekrar devam etmesi için bir moral desteğinde bulunduklarının altını çizen Başkan Altay, şunları söyledi: 

“Şimdi yeni süreçle ilgili de Esnaf Odaları Birliğimiz ile bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle işyeri kapatılan esnaflarla ilgili bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Pandeminin ilk dalgasında işyerini kapanan tüm esnaflarımızın 2 aylık kira ücretini almadık. Ayrıca işyeri kapanan veya işyeri kapatıldığı için işsiz kalan tüm vatandaşlarımızın 2 ay boyunca evlerinden su faturalarını tahsil etmedik. Tüm esnafımızın suyunu 2 ay boyunca ücretsiz hale getirdik. Şimdi de özellikle kantinciler, servisçiler, şoförler ve kahvehaneciler gibi meslek grupları için yeni bir destek paketi hazırlıyoruz. Konya, iletişimin çok yüksek olduğu, birlikte çalışma alışkanlığının yüksek olduğu bir şehir. Onun için esnaf odalarımız ile birlikte tüm ilçelerimizde insanlarımızın bu süreci zararsız atlatmaları, evlerinde aşlarının kaynaması için sosyal yardımlara devam ediyoruz.”
 
 


Geri Dön