19 / 04 / 2024

Konya Ereğli'ye ikinci büyük camii yapılacak!

Konya Ereğli'ye ikinci büyük camii yapılacak!

Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu Camii; Selçuklu mimarisi ile yapılan şehrin en büyük camisi olan Ulu Cami'den sonra Osmanlı mimarisi ile yapılan ikinci büyük camisi olacak...



Temeli ilçe merkezindeki Yunus Emre Meydanı'nda iki ay önce atılan ve yılbaşına kadar kaba inşaatı tamamlanması planlanan Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu Camii; Selçuklu mimarisi ile yapılan şehrin en büyük camisi olan Ulu Cami'den sonra Osmanlı mimarisi ile yapılan ikinci büyük camisi olacak.
Konya'nın Ereğli İlçe merkezinde Yunus Emre Meydanı'nda 29 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen törenle temeli atılan Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu caminin inşaat çalışmaları devam ediyor. Caminin Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İnşaat Mühendisi Mehmet Koç, hava şartlarının uygun olması ve Ereğli'deki hayırsever insanların bağışlarını zamanında yapmaları durumunda yılbaşına kadar kaba inşaatın tamamlanabileceğini söyledi.
ÇUKUR CAMİİ ÇUKURLUKTAN KURTARILIYOR
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli halkı tarafından yıllardır "Çukur camii" olarak bilinen Yunus Emre caminin çukur olarak nitelendirilmesinin sindirilemez olduğunu her defasında dile getirdiklerini belirterek "Ereğli'deki bütün camilere ve türbelere sayısız hizmetler sunarken, çukur camiyi de çukurluktan kurtarma adına önemli bir projenin altına imza attık" dedi.
Yusuf Ziya Uğurlu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı inşaat mühendisi Mehmet Koç, Ereğli'de Selçuklu mimarisi ile yapılan şehrin en büyük camii olan Ulu Cami'den sonra ilçeye Osmanlı mimarisi ile ikinci büyük camii olarak yapılması tasarlanan Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu Camii'nin inşaat çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
CAMİİ İNŞAATI HANGİ AŞAMADA?
Mehmet Koç, "Cami inşaatının başladığı alandaki arsa probleminin Belediye Başkanımız Hüseyin Oprukçu tarafından çözülmesiyle birlikte çukur camiyi çukurluktan kurtarma adına yapılacak çalışmalar için başkanımız Oprukçu ile birlikte düğmeye bastık. İnşaata başlayalı yaklaşık iki ay oldu. Su başmanını bitirdik şu anda ise mahvel dediğimiz bölümün kalıp çalışması devam ediyor. Yaklaşık 15 güne kadar da betonu dökmüş oluruz" dedi. Caminin yapımında ayni ve nakdi yardımda bulunan hayırseverlere teşekkür eden; yapılacak yardımları da kabul edeceklerini kaydeden Koç, şöyle devam etti:
MEVCUT CAMİİ İZİNSİZ YIKILAMAZ
"Halk arasında çukur camii olarak bilinen mevcut camii; camiyi yapan merhum Yusuf Ziya Uğurlu'nun varislerinin yetkisinde olduğu için yıkılmadı. Onların müsaadesi olmadan da yıkılamaz.
Bu caminin Kur'an kursu olarak hizmet verebileceği düşünülüyor. Belediyemiz iki bin metrekarelik alan üzerinde imar düzenlemesi yaparak bu alanda ibadethane konumuna dönüştürdü. Yapımı devam erden camimiz, Ereğli'de Ulu Cami'den sonra ikinci büyük cami olacak ve Osmanlı mimarisiyle yapılıp ibadete açılacak. Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu Camii olarak adı tescil edildi."

Anadolu'da Bugün

Geri Dön