26 / 04 / 2024

Konya Hüyük Şehir Konağı’nın temeli atıldı!      

Konya Hüyük Şehir Konağı’nın temeli atıldı!      

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hüyük ilçesine kazandırılan yatırımlarda incelemeler yaparak ilçeye kazandırılacak şehir konağının temel atma törenine katıldı. 



Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ilçe ziyaretleri ve yatırım incelemelerine devam eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hüyük’e giderek ilçeye kazandırılacak şehir konağının temel atma törenine katıldı.

KONYA ÜLKEMİZİN KURUCU ŞEHRİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Büyük Türkiye için çalıştıklarını, Konya’nın bu bağlamda çok büyük bir rolü olduğunu söyleyen Başkan Akyürek, geçmişte ecdadımızın payitahtı ve kurucu şehri olan Konya’nın 21. yüzyılda da bu özelliğini koruduğunu dile getirdi..Konya’nın bugün de Büyük Türkiye’nin kurucu şehirlerinden birisi olduğunu söyleyen Başkan Akyürek, Hüyük ilçesinde de bu bakış açısıyla birçok yatırımı hayata geçirdiklerini söyledi.

ŞEHİR KONAĞI SOSYAL VE KÜLTÜREL BİR KALKINMA PROJESİDİR

Temeli atılan Hüyük Şehir Konağı’nın iki önemli özelliği olduğunu dile getiren Akyürek, “Birincisi geleneksel bir mimari tarzında ilçemize ve diğer ilçelerimize kazandırarak cazibe merkezi bir eseri armağan etmek. Diğer özelliği ise, şehir kalkınması, şehircilikteki gelişme demek. Bir de sosyal ve kültürel kalkınma boyutu var. Meslek edindirme kursları olan, değerler eğitimi projeleri, şehir kültürü eğitimi verilecek bir sosyal tesis. İçinde kafeterya, spor salonu, fitness alanı, sauna, buhar odası, yüzme havuzu bulunuyor. Yüksek bir standardı ile ilçemize getirmek istediğimiz sosyal ve kültürel bir kalkınma projesi. İnşallah en kısa sürede ilçemize kazandıracağız. Yaklaşık 3 milyon liraya mal olacak şehir konağımız ilçemize hayırlı mübarek olsun” dedi.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Hüyük’e önemli hizmetlerin hayata geçtiğini söyleyerek Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Hüyük Kaymakamı Emre Zeybek, ilçeye böyle bir şehir konağını kazandırmanın önemine vurgu yaparak emeği geçenlere teşekkür ederken, AK Parti Konya İl Başkanvekili Ahmet Fatih Özboyacı da Yeni Büyükşehir uygulamasının hayata geçtiği 2014’ten bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin Hüyük’e yaptığı hizmetleri görünce gurur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından Konya Hüyük Şehir Konağı’nın temeli dualarla atıldı.

Hüyük Şehir Konağı temel atma programına AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer ile Hüyük İlçe Başkanı Mahmut Büyükgündüz ve Hüyüklüler de katılım gösterdi.


Geri Dön