25 / 04 / 2024

Konya Akören Şehir Konağı'nın temeli atıldı!

Konya Akören Şehir Konağı'nın temeli atıldı!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Akören Şehir Konağı'nın temelini attı.



Konya'nın Akören İlçesine kazandırılacak şehir konağının temelini atarak ilçe sakinleriyle buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Konya yatırımlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede inşa edilecek olan Aile Sanat ve Eğitim Merkezi olarak kullanılacak şehir konağının temel atma programında ilçe sakinlerine seslenen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Akören ilçesine kazandırdıkları yatırım tutarının 23 milyon lira olduğunu söyledi.

TÜRKİYE AK PARTİ İKTİDARI İLE ÇAĞ ATLADI

İlçeye kazandırılan yatırımlara değinen Başkan Akyürek, Konya’nın 14 senede bir başarı öyküsüne imza attığını, Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile birlikte çağ atladığını söyledi. Artık yeni hedefler konulması gerektiğini söyleyen Başkan Akyürek, “Bir başarı öyküsü yazdık, şimdi yeni bir başarı öyküsü yazma dönemi. Hükümetimiz nasıl Türkiye’yi dünyada 17’inci büyük ekonomi haline getirmişse şimdi dünyada ilk 10 arasına ülkemizi sokacak hamleyi de 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte başlatmamız gerekiyor. Konyamızda da yeni bir süreç başlatarak şu anda geldiğimiz seviyede bir hamle daha yaparak çok daha farklı bir konuma şehrimizi taşımamız gerekiyor. Konya, geçmişten bugüne önemli bir merkezdir. Belediyecilik altyapısı güçlü bir şehirdir. Fakat AK Parti ile birlikte Konya nasıl bir dünya şehri olma yolunda çok ciddi bir mesafe almışsa bundan sonraki süreçte de Türkiye’nin lider ülke yürüyüşüne ek olarak aynı zamanda Konyamızın da dünyada lider şehirler arasına girme mücadelesini vermesi gerekiyor. 41 bin kilometrekarelik alanıyla, nüfusuyla, üniversiteleriyle, genç insanıyla, coğrafyasıyla Konya Ovası Projeleriyle, tarımsal üretimiyle, ihracatıyla, gelişimiyle Konya inşallah bunu başaracaktır” diye konuştu.

 


Geri Dön