23 / 04 / 2024

Konya İnşaat Mühendisleri Odası'ndan inşaat mühendislerine onur ödülü!

Konya İnşaat Mühendisleri Odası'ndan inşaat mühendislerine onur ödülü!

İNŞAAT Mühendisleri Gününde Konya İnşaat Mühendisleri Odası bir program düzenleyerek, üyelerinden meslekte 25 yıla ve 40 yıla ulaşanlara plaket ve onur belgesi verdi. Tören Dedeman Otel'de düzenlendi...



İNŞAAT Mühendisleri Gününde Konya İnşaat Mühendisleri Odası bir program düzenleyerek, üyelerinden meslekte 25 yıla ve 40 yıla ulaşanlara plaket ve onur belgesi verdi. 


Her yıl geleneksel olarak düzenlenen plaket töreni bu yıl Dedeman Otel'de düzenlendi. Programa İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar, Yönetim kurulu üyeleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Şahin, Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, N.E.Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç Yunus Dere, AK Parti İl Başkan Yardımcısı B. Bestami İnan ve çok sayıda davetli katıldı. 


Programın açılış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar, odanın şehrin en önemli meslek odalarından birisi olduğunu belirterek, "Birincisi odamızın gayretleri ile meslektaşlarımız tarafından şehrimizin güvenli ve kaliteli yapılaşma adına yapı stoklarımızın yaklaşık yüzde 40' ı yenilenmiştir. İkincisi ise ülke ekonomisin amiral gemisi olan inşaat sektörüne meslektaşlarımızın ne denli büyük katkılar sağladıkları da rakamlar göstermiştir" dedi. 


Yapı denetimi uyarısı Ali Çınar, yapı denetiminin ticari pazarlıklara alet edilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bunun sonuçları ağır olur. Yapı müteahhitlerinin tanımları belirlenmelidir. Oda olarak imar yönetmeliklerin, kanunların sürekli değişiklere maruz kalmamasını, proje müelliflerinin belli kriterleri sağlayan meslektaşlar tarafından yapılması gerektiğini, mesleki faaliyetlerin de denetlenmesi gerektiğini söylüyoruz. Mesleğin gelişmesi, mesleki niteliğin artırılması, meslektaşların belgelendirilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bundan sonra dabu konuları savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 



Konya'nın Sesi


Geri Dön