20 / 04 / 2024

Konya Meram yeniden inşa ediliyor!

Konya Meram yeniden inşa ediliyor!

Kentsel dönüşüm için kolları sıvayan Belediye Başkanı Fatma Toru "Bu yıl kentsel dönüşüm ve planlamayla diğer belediyecilik hizmetleri açısından çok önemli bir yıl olacak" dedi



Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkanlarından biri olan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru bir yılda büyük bir başarıya imza attı. 30 Mart'ta göreve gelir gelmez genç ve dinamik bir ekip oluşturan Başkan Toru, ilk iş olarak 'Yerinde Tespit Yerinde Çözüm' sloganıyla 115 mahallenin muhtarıyla bir araya geldi. Vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talepler ışığında çalışmalara başlayan Başkan Toru, ilk olarak ilçenin sorunlarının başında gelen imar ve kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalara başladı. 


İMAR PLANI ÇALIŞMASI HAZIR 

Başkan Toru, "Meram yeşiliyle nam salmış bir ilçemiz. Selçuklu payitahtı Konya'nın tarih ve kültür kokan bu güzel ilçesi, şehremini olarak bize emanet edildi. Meram'ın yeşil dokusu ile tarihi ve kültürel yapısını korumak için gece gündüz ekibimizle birlikte çalışıyoruz" dedi. Toru "Biz Meram'ın en önemli sorununun imar olduğunu biliyorduk. Hemşerilerimizle bir araya geldiğimizde imar ile ilgili çalışma yapılması yönünde talepler aldık. Öncelikle bununla ilgili çalışmalara başladık. Şu ana kadar geldiğimiz noktada Meram'da toplamda 50 milyon metrekarelik alanda imar planı çalışması yaptık" diye konuştu. Çaybaşı, Hacıfettah ve Aksinne mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlattıklarını belirten Başkan Toru "Dönüşüm çerçevesinde Konya'nın en eski yerleşim birimi olan Çaybaşı ve Hacıfettah mahallelerini tekrar canlandırma arzusundayız. Planlama ve projelendirme çalışmalarımızı tamamen bunun üzerine odakladık" dedi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının bu mahallelerle sınırlı kalmayacağını belirten Başkan Toru, ilerleyen günlerde muhtelif mahallelerde de kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını müjdeledi. Başkan Toru, "Turgut Reis ve Küçük Aymanas mahallelerinde belirlenen alanların 'Riskli Alan' ilan edilmesine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Şükran, Uluırmak Ali Hoca ve Uluırmak Saka mahalleleriyle ilgili 'Riskli Alan' başvurumuzu yaptık ve Resmi Gazete'de yayımlanması bekliyoruz" görüşünü dile getirdi. 


BARINACAK DEĞİL YAŞANACAK ALAN 

Sadece barınacak değil, yaşanabilecek alanlar sunma çabası içinde olduklarını belirten Başkan Toru "Kentsel dönüşüm ve yenileme, daha sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının inşası için bir fırsattır" diye konuştu. 2015'in Yeni Türkiye'nin inşası noktasında önemli bir yıl olacağını vurgulayan Başkan Toru, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu yönetiminde, Yeni Türkiye hedefi doğrultusunda bizler de her yönüyle yenilenmiş şehirleri inşa etmek için çaba harcayacağız. Bölgesinde lider ülke olan Yeni Türkiye'ye yakışan şehirler oluşturmak için yeni belediyecilik anlayışı ile var gücümüzle çalışacağız" dedi. Toru "Yeni yıl, kentsel dönüşüm ve planlama ile diğer belediyecilik hizmetleri açısından çok önemli bir yıl olacak" diye konuştu. 


YENİ BİR YUVA YENİ BİR FİDAN

Meram'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, ilçenin yeşil dokusunun korunmasına yönelik önemli bir karar alındı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, başlattıkları "Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan" kampanyası kapsamında yeni evlere ruhsat verilirken ağaç dikme zorunluluğu getirdiklerini açıkladı. Toru, "Meram; suyun yeşille buluştuğu, yeşili ve doğal güzellikleriyle Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'ne de konu olmuş şirin bir ilçemizdir. Konya'nın akciğeri konumundaki ilçemizde yeşil dokuyu artırmak üzere bir karar aldık" dedi. 


OSB'DE 15 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Meram'da organize sanayi bölgesi kurulması için toplantı yapıldı. Toplantıya Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de katıldı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, katılımcılara bölgede sanayinin gerekliliği ile ilgili bir sunum yaptı. Kurulacak organize sanayinin istihdama katkı sağlayacağını belirten Başkan Toru, "Burada en az 15 bin kişi istihdam edilecek. İlçedeki genç nüfusun istihdamı açısından çok önemli bir merkez olacağına inanıyorum. Sanayicilerimiz açısından bakıldığında, bölge bulunduğu konum itibariyle cazibe merkezi olacak" görüşünü dile getirdi. 


Sabah




Geri Dön