26 / 04 / 2024

Konya Metrosu çalışmaları ne durumda?

Konya Metrosu çalışmaları ne durumda?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, "Son dönemde Konyamız çok önemli yatırımlar alıyor. Bunların başında Konya metrosu. Konya metrosunun temellerini atmak için çalışmalar yürütüyoruz. Konyamız inşallah birkaç yıl içinde metrosu olan şehirler sınıfına ulaşmış olacak" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen 5. Geleneksel Konya Tanıtım Günleri'nin kapanış programına katıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, Konya'ya son 18 yılda pek çok alanda 47 milyar TL'lik yatırım yapıldığını söyleyerek, 645 milyon liralık yatırımın da devam ettiğini belirtti. 

Konya Metrosu çalışmaları ne durumda?

Bakan Kurum, Konya'da şehircilik çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Kurum, Mevlana Meydanı Projesi ile Kapu Cami-Aziziye Cami-Sultan Selim Cami arasındaki tarihi ve kültürel aksı ortaya çıkaracaklarını, Alaeddin Bulvarı'nı tarihi dokusuna uygun hale getireceklerini söyledi. 

Bakan Kurum, Konya'da 9 organize sanayi bölgesi ve 2 teknoloji geliştirme bölgesi olduğunu ifade ederek, "Bu tesislerde bugün baktığınızda 35 bin KOBİ, bin 500 ihracatçı firmamızla, 180 civarında ülkeye ihracat yapıyoruz. Bakanlık olarak, yapacağımız projelerle sanayimizi de yukarı çekmek istiyoruz. Bu noktada, sanayimizi, iş adamlarımızı besleyecek adımları atmaya gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede Karatay Sanayi'mizin olduğu alanı, Eski Sanayi'mizin olduğu alanı kentsel dönüşüm projesiyle taşıyarak, yaklaşık 2 bin 653 bağımsız bölümden oluşan yeni bir proje gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Kurum, ayrıca ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş'nin kurulduğunu ve kısa sürede üretime başlayacağını söyledi. 

Konya Metrosu çalışmaları ne durumda?

- "Konya metrosunun temellerini atmak için çalışmalar yürütüyoruz" 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin sürdüğünü söyledi. Altay, "Son dönemde Konyamız çok önemli yatırımlar alıyor. Bunların başında Konya metrosu. Konya metrosunun temellerini atmak için çalışmalar yürütüyoruz. Konyamız inşallah birkaç yıl içinde metrosu olan şehirler sınıfına ulaşmış olacak. Eski Sanayi, Karatay Sanayi'de önemli bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Mevlana Meydanı ve Alaeddin Caddesi'nde önemli bir fırsatı değerlendireceğiz." diye konuştu. 


Geri Dön