25 / 04 / 2024

Konya Metrosu çalışmaları

Konya Metrosu çalışmaları

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, "Son dönemde Konyamız çok önemli yatırımlar alıyor. Bunların başında Konya metrosu. Konya metrosunun temellerini atmak için çalışmalar yürütüyoruz. Konyamız inşallah birkaç yıl içinde metrosu olan şehirler sınıfına ulaşmış olacak" dedi...

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar yarın itibariyle başlıyor. 

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı. Projenin ilk etabı 2014'te hizmete açılacak. 

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay il genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son durumu aktardı. 

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya'da restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Konya Metrosu çalışmaları ne durumda?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, "Son dönemde Konyamız çok önemli yatırımlar alıyor. Bunların başında Konya metrosu. Konya metrosunun temellerini atmak için çalışmalar yürütüyoruz. Konyamız inşallah birkaç yıl içinde metrosu olan şehirler sınıfına ulaşmış olacak" dedi...

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nda çalışmalar başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı çalışmaları törenle başlatıldı. Tunnel Boring Machine, İBB Başkanı İmamoğlu'nun katıldığı törenle, Sancaktepe İstasyonu şantiye alanına indirildi...

İzmir metro çalışmalarında son durum ne? 

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında hayata geçmesi planlanan Narlıdere Metrosu'nda çalışmalarını sürdürüyor. Buca Metrosu içinde müjdeli haber verildi. 

Konya Tantavi Ambarı restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Konya Tantavi Ambarı restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Tantavi ambarı, şehrin sanat ve kültür hayatına büyük katkı sunacak" dedi.

Gayrettepe İstanbul Havalimanı Metrosu'nda çalışmalar tam gaz!

İmar planları onaylanan çalışmaları hızla devam ettiği Gayrettepe-Kemerburgaz-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projesinde sona yaklaşılıyor. Saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek projenin 2020'de hizmete açılması planlanıyor.

Konya Metrosu ihale aşamasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Konya'da şehir içerisindeki toplu taşımayla ilgili sorunu çözmek için metro projesi var. Bununla ilgili proje çalışmalarımızı tamamladık. İhale aşamasına gelmiş bulunuyor" dedi..

Konya Metrosu çalışmaları Haberi

Konya Metrosu çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen 5. Geleneksel Konya Tanıtım Günleri'nin kapanış programına katıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, Konya'ya son 18 yılda pek çok alanda 47 milyar TL'lik yatırım yapıldığını söyleyerek, 645 milyon liralık yatırımın da devam ettiğini belirtti. 

Bakan Kurum, Konya'da şehircilik çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Kurum, Mevlana Meydanı Projesi ile Kapu Cami-Aziziye Cami-Sultan Selim Cami arasındaki tarihi ve kültürel aksı ortaya çıkaracaklarını, Alaeddin Bulvarı'nı tarihi dokusuna uygun hale getireceklerini söyledi. 

Bakan Kurum, Konya'da 9 organize sanayi bölgesi ve 2 teknoloji geliştirme bölgesi olduğunu ifade ederek, "Bu tesislerde bugün baktığınızda 35 bin KOBİ, bin 500 ihracatçı firmamızla, 180 civarında ülkeye ihracat yapıyoruz. Bakanlık...