26 / 04 / 2024

Konya Metrosu ihale aşamasında!

Konya Metrosu ihale aşamasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Konya'da şehir içerisindeki toplu taşımayla ilgili sorunu çözmek için metro projesi var. Bununla ilgili proje çalışmalarımızı tamamladık. İhale aşamasına gelmiş bulunuyor" dedi..



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan,  ziyaret ettiği AK Parti Konya İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, ilin ulaşım yollarının kavşağında olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Konya'yı komşu illere bağlayan yolların bölünmüş yol haline getirildiğini anımsatan Bakan Turhan, bazı kesimlerinde ise fiziki standartları yükseltecek çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Yüksek Hızlı Trenin (YHT) Konya'ya çok önemli kazanım sağladığını ifade eden Turhan, yapımı süren lojistik merkezin de önümüzdeki günlerde hizmete alınacağı müjdesini verdi.

Turhan, Konya'yı demir yoluyla Karaman üzerinden Mersin'e bağlayacak projede çalışmaların devam ettiğini söyleyen, şunları kaydetti:

"Konya-Karaman arasındaki hızlı demiryolu projesinde sinyalizasyonla ilgili çalışmalar devam ediyor. O da bu yıl içinde tamamlanıp sinyalli olarak hizmet vermeye devam edecek. Konya, bölgede hızlı gelişen bir il. Şehir içerisindeki toplu taşımayla ilgili sorunu çözmek için metro projesi var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yaptığımız protokolle ve alınan Bakanlar Kurulu kararıyla bununla ilgili proje çalışmalarımızı tamamladık. İhale aşamasına gelmiş bulunuyor. Konya, sadece bir sanayi ve turizm kenti değil, aynı zamanda 5 üniversitesi olan eğitim kenti. Konya'da 130 bin öğrenci eğitim görüyor. Bu çok önemli bir potansiyel. Konya'nın bu eğitim sistemine altyapı hizmeti yetiştirmesinin sadece büyükşehir belediyesinin imkan ve kaynaklarıyla yapılması düşünülemezdi. Bunun için Hükümetimiz, Konya'nın şehir içi ulaşımıyla ilgili toplu taşıma metro sistemini, önümüzdeki dönemde ihale edip bu sorunu da rahatlatmak için projeyi hayata geçirmiş olacak."


Geri Dön