19 / 04 / 2024

Konya Numune Hastanesi 2016 yılı sonunda açılacak!

Konya Numune Hastanesi 2016 yılı sonunda açılacak!

Konya il Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Numune Hastanesi şantiyesinde Mart 2017'de tamamlanması öngörülen projenin 2016 yılı sonuna yetiştirileceği müjdesini verdi.



TOKİ tarafından 2012 yılında ihalesi yapılan ve VARYAP İnşaat AŞ. tarafından yapımı üstlenilen Konya Numune Hastanesi inşaatı, yüklenici firmanın yetersizliğe düşmesi sebebiyle öngörülen 2014 yılında hizmete girememişti. 53 bin 693 metrekare arsa üzerine kurulu, 122 bin 875 metrekare kapalı alana sahip olan 500 yatak kapasiteli hastanenin, bu süreye kadar sadece yüzde 5'lik bir kısmı tamamlanabilmişti Kamuoyunda 'Numune çukuru' olarak anılmaya başlayan Numune Hastanesi, 2014'ün Eylül ayında gerçekleşen yeni ihale sürecinin ardından gözle görülür bir değişime şahit oldu. 


KABA İNŞAAT ARALIK SONUNDA BİTİYOR 

25 Eylül 2014'te yapılan yeni ihale sürecinin ardından Çakır İnşaat tarafından yapımına yeniden başlanan Numune Hastanesinde Ocak ayından bu yana hummalı bir çalışma yürütülüyor. Gözle görülür biı- ivmenin yakalandığı 500 yataklı Konya Numune Hastanesi inşaatı, kaba inşaatının bitimine yaklaşılmasıyla birlikte yüzde 30'luk bir yapılaşma aşamasını geride bıraktı. Konuyla ilgili Yenigün'e değerlendirmelerde bulunan Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç Dr. Hasan Küçükkendirci, kaba inşaatın Aralık ayı sonunda tamamlanacağını söyledi. Küçükkendirci, "Önceki firma yüzde 5'lik bir ilerlemenin ardından projeyi tamamlayamayacağını belirtti ve yeni ihale süresi başladı. İhaleyi Çakır Firması kazandı. Bu firma ile çok iyi bir koordinasyon kurduk. Ocak ayından bu yana inşaatta gözle görülür bir ilerleme kaydedildi. Halk arasındaki deyimiyle 'Numune çukuru artık doldu'. Bu çukur artık sağlık için yükselmeye devam ediyor. Şuan şantiyede 280 arkadaşımız 7-24 hummalı bir çalışma yürütüyor. Aralık ayı itibariyle kaba inşaat bitecek ve içerdeki ince yapı işlerinin çalışmaları başlayacak" diyerek yapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte şantiyede çalışan işçi sayısının 400'e çıkacağını bildirdi.



PROJENİN YÜZDE 30'LUK AŞAMASI TAMAMLANDI 

Kaba inşaatı Aralık'ta bitecek olan projenin şuan itibariyle yüzde 30'luk kısmının tamamlandığını dile getiren Küçükkendirci, "Önceki firma toplantı salonu ve konferans salonu bölümlerini yapmıştı. Yeni firma ise poliklinikler, klinikler, ameliyathaneler ve yoğun bakım ünitelerinin yer aldığı üst birimleri organize ediyor. Yeni ihale sürecinde yüklenici firma olan Çakır İnşaat, projeyi 850 gün içinde bize teslim etmeyi taahhüt etmişti. Bu süre 2017 yılının Mart ayma tekabül ediyor. Ancak yürütülen çalışmalar neticesinde bu sürenin kısalabileceğini gördük Firma temsilcileriyle yaptığımız görüşmeler bize bunun sağlanabileceğini gösterdi. Temennimiz 2016 yılının sonunda hastanemizin hazır hale gelmesi. Hastanemizin bir an önce faaliyete geçip sağlık hizmetlerine katkı sağlamasını istiyoruz. Projedeki aksama nedeniyle zaten yeterince vakit kaybettik Bu proje, Konya'nın merkezinde yer alması ve birçok birimi içinde barındırması hasebiyle halkımızın beklenti duyduğu bir yapılanma. İnşallah bu nitelikli projeyle halkımızı güncellenen sağlık imkânlarıyla buluşturacağız. Hastanemizde ikişer kişilik odalar olacak. Her odada banyo, tuvalet, televizyon, buzdolabı, refakatçi yatağı ve bunlara benzer birçok detay yer alacak. İnsanlarımıza evlerindeki konforu aratmayacak şekilde sağlık hizmetleri sunmak istiyoruz. İnşallah kalan sürenin sonunda mutlu sona ulaşıp, hastanemizi yeni yüzüyle halkımızla buluşturacağız" diye konuştu. 


KONYA ŞEHİR HASTANESİ, BİN 500 YATAK KAPASİTESİNE ÇIKABİLİR 

İnşaatı başlamadan davalık olan Konya Şehir Hastanesi projesinde alınan temyiz kararıyla birlikte çalışmaların yeniden başladığını ifade eden Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, "833 yatak kapasiteli Konya Şehir Hastanesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle takip ettiği projelerden bir tanesi. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait araziye yapılmasına karar verilen bu proje mahkemelik olmuştu. Süreç nedeniyle inşaat çalışmaları durmuştu. Mahkemenin temyiz kararıyla birlikte Şehir Hastanesinde yapısal proje revizyonu ile çalışmalara hız verildi. Bakanlığımız yüklenici firmayla yer tespitinde anlaştı. Şuan ihalede herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Yapılmış bir ihale olduğu için bu haliyle başlanacak Fakat proje gelişmeye açık bir şekilde bin 500 yatak kapasitesine çıkabilecek ölçüde sürdürülecek. Şehir Hastanemiz üst kullanım hakkı 600 bin metrekare olan bir arsa üzerinde Konya'ya kazandırılmış olacak" diyerek Konya çevre yoluna yaknı olması ve Karatal'da mevcut bir hastane bulunmaması sebebiyle projenin büyük önem taşıdığını vurguladı. 


İLÇELERDEKİ PROJELERDE BÜYÜK AŞAMALAR KAYDEDİLDİ 

İnşaat çalışmalarının sadece merkezle sınırlı kalmadığım belirten Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, "İlçelerimizdeki çalışmalarımıza ağırlık verdik. Ereğli, Seydişehir, Beyşehir, Karapınar, Çumra, Ilgın, Altınekin, Emirgazi ve Çeltik gibi ilçelerimizde yapılaşma çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda tamamlayarak halkımızın hizmetine açtığımız hastanelerimiz var. Çumra ve Ilgın'daki projelerimizi tamamladık Artık bu ilçelerimizde hasta kabulleri başladı. Önümüzdeki süreçte tamamlanması en yakın olan projemiz Seydişehir Devlet Hastanesinin ikinci ikmal inşaatı. Önümüzdeki yaz aylarında bu hastanemizi yeniden faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Ereğli'de ek bina çalışmamız vardı. Bu çalışmayla ilgili yeni bir ihale süreci yaşandı. İhaleyi kazanan firma çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Beyşehir Devlet Hastanesi'nin temelleri atılmışa. Şuan oradaki inşaatta yükselmeye başlamış durumda. Kulu Devlet Hastanesinin ihalesi yapıldı. Devlet Hastanesi Valiliğimiz ile yürütmüş olduğumuz bir proje. Bu entegre ilçe hastanemizde de çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi. Büyük veya küçük diye ayırt etmeden ilçelerin ihtiyaçları doğrultusunda proje çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Küçükkendirci, "Altınekin, Emirgazi ve Çeltik gibi ilçelerimizde de entegre hastanelerimizin yapımı devam ediyor. Bu ilçelerimizdeki projelerin fiziki yapılanmalarının yüzde 60'ı tamamlanmış durumda. Böylelikle ilçedeki hastalarımız kendi bulundukları bölgelerde sağlık hizmeti alarak, merkeze gelmek zorunda kalmıyor. Bu durum merkezde bulunan hastanelerimizin de yoğunluğunu da azaltmış oluyor. Yaklaşık 5 yıl içinde Konya'daki tüm hastanelerimizi sadece tıbbi manada değil, konaklama anlamında da en üst seviyeye çıkarmayı düşünüyoruz. Şuan Türkiye'nin başlıca şehirlerinde sunulan tüm üst düzey sağlık hizmetleri, Konya'da da icra edilir hale geldi" diyerek Konya merkez ve ilçelerinde ciddi bir şantiye çalışmasının sürdürüldüğünü sözlerine ekledi. 


Seyfullah POLAT/Konya Yenigün



Geri Dön