29 / 03 / 2024

Konya Şehir Hastanesi açılıyor!

Konya Şehir Hastanesi açılıyor!

1250 yataklı Konya Şehir Hastanesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor....



Konya Şehir Hastanesi açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önderliğinde gerçekleşiyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bugün dünyayı meşgul eden kriz alanlarının neredeyse tamamı ülkemizin etrafından yer alıyor. Bu tablo Türkiye’nin açık bir kuşatma altına alınmaya çalışıldığıdır. Biz bu oyunu çok önceden gördük" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleşecek dev hastane 256 yoğun bakım, 108 acil ve 30 diyaliz yatağı olmak üzere 1250 yatakla hizmet verecek.

''Sağlık alanında yaptığımız hizmetlerin zirve noktasına ulaşan şehir hastanelerimizden en büyüklerinden birini Konya’da inşaa ettik'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Konyalılarla ayrı bir gönül muhabbetimiz var. Bugün hasret gidermenin yanında 5 ayrı yatırımı da şehrimizin hizmetine sunmak için buradayız.  Hastane 838 yataklı olarak planlanmıştı ancak bu kapasitenin az olduğunu görerek hastanemizin yatak sayısını 1250’ye çıkarttık. Sanayisiyle tarımı ile hizmetler sektörü ile ülkemizin parlayan yıldızı Konya bu yatırımlarla çok daha büyük atılımlara hazırlandığını göstermiştir'' açıklamasında bulundu.

Hastanenin 240 yoğun bakım yatağı, 49 ameliyathane, 17 yanık ünitesi ile iftihar vesilesi bir eser olduğunu belirten Erdoğan, hastanenin ağustos ayında hasta kabulüne başladığını anımsattı.

Eylül ayında hastanenin 100 bine yakın kişiye hizmet verdiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu durum, yapılan yatırımın isabetinin işaretidir. Bugün ilk etabın açılışını yapıyoruz. İnşallah kalan kısmı da yılbaşından hemen sonra hizmete sunacağız. Açılışını yapacağımız 2'nci proje, Tarihi Buğday Pazarı ve Çevre Düzenlemesi işidir. Dükkanları, camisi, gezinti alanları, 900 araçlık otoparkı ile bu proje Konya'mıza yeni bir güzellik kazandıracak, yeni bir soluk kaldıracaktır.

Buram buram tarih kokan, Anadolu Selçuklu Devleti'nin kadim başkenti Konya'nın tarihine sahip çıkıyor olmasından ayrıca memnuniyet duydum. 3'üncü projemiz, büyüyen ve gelişen Konya'nın şehir içi trafiğini rahatlatmak için yaptığımız çevre yoludur. Bugün çevre yolunun Konya-Karaman ve Konya-Ereğli yolları arasındaki bağlantıyı sağlayan 22 kilometrelik bir etabını hizmete açıyoruz. Çevre yolunun diğer kısımları da peyderpey hizmete sunulacaktır."

- Kayacık Lojistik Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konya sanayisinin dünyaya açılan kapısı" olarak gördüğünü belirttiği Kayacık Lojistik Merkezinin açılışını yapılacağını söyledi.

Merkezin toplam 1 milyon metrekarelik alanda kurulacağını bildiren Erdoğan, "Bu Lojistik Merkezi, şehrin istihdamına da önemli katkıda bulunacaktır. Resmi açılışını yapacağımız son yatırım, Sarayönü ilçemizde iki ayrı proje halinde inşa edilen 1682 konut ile Cami Sosyal Tesis Ticaret Merkezi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işleridir. Bu konutlarda oturan vatandaşlarımıza huzurlu ve esenlik dolu bir hayat diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konya'nın sanayisi, tarımı ve hizmet sektörü ile Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu ve bu yatırımla çok da büyük atılımlara hazırlandığını gösterdiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de tüm gücümüz ve imkanlarımızla Konya'nın yanında yer almayı sürdüreceğiz. Açılışını yaptığımız bu eserlerin şehrimiz ve ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Konya'mıza bu yatırımların kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, belediyemizi işçisinden mühendisine herkesi tebrik ediyorum."


Geri Dön