24 / 04 / 2024

Konya Şehir Hastanesi alanı tarım arazisi değil!

Konya Şehir Hastanesi alanı tarım arazisi değil!

Baloğlu, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü' nde Şehir Hastanesi için tahsis edilen alanın tarım arazisi olmadığını belirtirken, yatak kapasitesinin arttığını müjdeledi .



Ankara Ziraat Odası'nın arazının devir işlemleriyle ilgili yasal süreç başlatmasına tepki gösteren Baloğlu, "Onlara ne ise başvuru yaptılar ama mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almadı. 

Hastanenin inşa edilmesi sürecini engelleyecek bir durum yok" dedi. 


YATAK KAPASİTESİ ARTTI 

Milletvekili Mustafa Baloğlu, Şehir Hastanesi'ne ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. 600 yataklı planlanan hastaneler kompleksinin Konya'dan Sağlık Bakanlığı'na götürülen teklifle bin 400 yataklı hale dönüştürülmesinin düşünüldüğünü belirten Baloğlu, "Bakanlık onayı gelince hastanemiz bin 400 yatak kapasitesine çıkacak. Hastaneden Konya'da yaşayan herkes faydalanacak" dedi. 


TARIM ARAZİSİ OLSAYDI... 

Arazinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Sağlık Bakanlığı'na devrinin tamamlandığını ve tapunun Sağlık Bakanlığı'na geçtiğini ifade eden Baloğlu, iddia edildiği gibi arazinin imar planında tarım arazisi olarak görünmediğine dikkat çekerek "Sadece plan notunda hizmet alanı olarak kaydedilmiş. Bu plan notu Büyükşchir Belediye Meclisi kararıyla değişebilir bir şey. Tanm arazisi olsaydı bu değişim mümkün olmazdı" dedi. 


Pusula


Geri Dön