20 / 04 / 2024

Konya Şehir Hastanesi Onkoloji Hastanesi yıl sonunda tamamlanacak!

Konya Şehir Hastanesi Onkoloji Hastanesi yıl sonunda tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hayalimdi’ dediği şehir hastanelerinden biri daha hizmete açıldı. Konya Şehir Hastanesi’nin 838 yataklı birinci etabında hasta kabulüne başlandı. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Hayalim" dediği şehir hastaneleri arasında yer alan bin 250 yatak kapasiteli Konya Şehir Hastanesi, pandemi sürecinde tamamlanarak hasta kabulüne başladı. Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre, Kamu-özel ortaklığı modeliyle yapımı tamamlanan Anadolu'nun en büyük şehir hastanesinin 130'u yoğun bakım yatağı olan 838 yataklı ilk etabı hizmete girdi. Kamu-özel sektör iş birliği ile "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında 2017 yılı sonunda Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan 1.250 yataklı Konya Şehir Hastanesi'nin 838 yataklı ilk etabı tamamlandı. Hastanenin poliklinik ve acil servisi de hasta kabulüne başladı. 420 bin metrekare kapalı alandaki 278 poliklinik, 609 hasta yatağı, 130 yoğun bakım, 10 KVC yoğun bakım, 48 yenidoğan yoğun bakım, 14 tek kişilik doğumhane, 12 perinatal servis, 19 tutuklu servisi, 3 iyot tedavi birimi, 17 yanık merkeziyle hizmete giren hastanede, yataklı servisler dışında 49 ameliyathane, endoskopi birimi, nükleer tıp birimi, meme mükemmeliyet merkezi, fizyoterapi birimi, hemodiyaliz ünitesi, sağlık kurulu ve kapsamlı bir radyoloji birimi mevcut. Yıl sonunda tamamlanacak 187 yataklı Onkoloji Hastanesi ve 201 yataklı KVC hastanesiyle toplam yatak sayısı bin 250'ye ulaşmış olacak.

SON TEKNOLOJİ KULLANILDI

Onkoloji hastanesiyle radyoterapi ve kemoterapi bölümleri de hastalara üstün teknolojili cihazlar ile şifa sunacak. Ayrıca, 2 bin 800 araçlık otoparkı, beş yıldızlı otel konforunda dizayn edilmiş modern mimarisi ve akıllı bina özellikleriyle dikkat çeken Konya Şehir Hastanesi'nde her hasta ve hasta yakını, hastaneye adım attığı dakikadan itibaren eğitimli ve güler yüzlü Hasta Yönlendirme ve Refakat Hizmetleri personeli tarafından karşılanıyor.

Son teknoloji ürünü cihazlar ve yeterli altyapı donanımına sahip olan hastanede, MR ve tomografi gibi tetkikler için bekleme süresi de üç gün ve altında olacak. Çağrı bazlı hizmetlere ilişkin çağrı alma, belirli sınırlar dahilinde çözüm getirme ve yönlendirmenin de '7-24 Yardım Masası' ile izlenecek. Şehir Hastanesinin acil, poliklinik ve yataklı servislerinde hasta kabulünü başladığını dile getiren Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç "Mutluluk duyuyoruz. Bu hafta itibariyle ameliyathane ve yoğun bakımlar da hizmete girmiş olacak. Tüm polikliniklerde şu an da randevu ile vatandaşlara hizmet veriyoruz. Kovid dışı hastaların tedavisinde Şehir Hastanesi'miz büyük bir yükü kaldıracak. Acil ameliyatlar şehir hastanesinde yapılmaya başlanacak. Böylece "Şehir hastanesi "temiz hastane" olarak vatandaşlarımızı bulaş riskinden de koruyacak" diye konuştu.

'5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA'

Konya Şehir Hastanesi'nin ilk hastaları arasında yer alan Abdullah Demirel (60) "Hastane 5 yıldızlı otel konforunda ve çok temiz. Poliklinikte muayene oldum. Bu hastanenin hizmete girmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere bütün yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Konya Şehir Hastanesi hizmet vermeye başladı!


Geri Dön