28 / 03 / 2024

Konya Selçuklu TOKİ Evleri'ne 10 bin kişi başvurdu!

Konya Selçuklu TOKİ Evleri'ne 10 bin kişi başvurdu!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'da Selçuklu TOKİ'lerinin çok değerli olduğun belirterek, son 19 tane TOKİ evleri için 10 bin başvuru olduğunu söyledi.



TOKİ evlerinin satışında yapılan yüzde 20 indirimlerin genellikle az talep edilen bölgelerde yapıldığını ifade eden Altınay," Konya'da Selçuklu ve Meram bölgelerimiz olmak üzere iki TOKİ'miz var. Selçukluda bulunan Tokiler çok kıymetli bu bölgeden satılık ev bulmak çok zor. Geçtiğimiz günlerde 19 tane Selçuklu  TOKİ  evi için 10 bine varan müracaatlar oldu. 


Ancak Meram Gödene bölgesinde bulunan TOKİ'ye çok fazla müracaat yok. Konya şehir merkezine 18 ila 20 km uzaklıkta bir bölge tramvayımızın da o bölgede olmamasından dolayı vatandaşlanmız, oradan çok rahatsızlık duyuyorlar. 


Dolayısıyla bu bölgede yer alan evler çok fazla değer kazanmıyor. 

Türkiye genelinde TOKÎ'lerde bir indirim olabilir. Ancak dediğim gibi bu bölgeye göre değişir" diye konuştu. 


"GÜVENLİ YATIRIM GAYRİMENKUL"


2015 emlak piyasasından umutlu olduklannı ifade eden Altınay, "Bir önceki yıla göre alım satımlarda konutta yüzde 7'ye varan bir hareketlilik meydana geldi.2015 seçimlerinde sonra daha iyi olacağı kanaatindeyim. Döviz ve altındaki hareketlilik gayrimenkul almak isteyen vatandaşlanmızı etkilediği için dolaylı yoldan bizi de etkiliyor. Biz her türlü gayrimenkule yatınm yapacak vatandaşımıza ücretsiz hizmet etmeye hazınz. Gayrimenkul sektörü iyi bir yatınm aracıdır. Yatırımlarını değerlendirecekleri en güvenlir liman gayrimenkuldür" ifadelerini kullandı.


Anadolu'da Bugün


Geri Dön