18 / 04 / 2024

Konya Seydişehir Şehir Konağı hizmete giriyor!

Konya Seydişehir Şehir Konağı hizmete giriyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yapımını sürdürdüğü şehir konaklarına bir yenisini de Seydişehir’de ekledi. 2 milyon 800 bin liraya mal olacak Seydişehir Şehir Konağı, kısa süre sonra tamamlanarak Aile Sanat ve Eğitim Merkezi olarak hizmet verecek.




Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ilçelerde şehir konağı yapımını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe merkezleri ile bağlı mahallelerde yatırımların birer birer tamamlandığını belirterek, ilçelerdeki yaşam standardını artıracak şehir konaklarının da halkın hizmetine sunulduğunu ifade etti.


SÖZ VERDİK, YAPIYORUZ


Yeni Büyükşehir Yasası öncesi ilçelere yaptıkları ziyaretlerde özellikle hanımlardan, eski adıyla Hanımlar Lokali, yeni adıyla Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) yapılması konusunda yoğun talep aldıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, bu kapsamda hayata geçirilen şehir konaklarının ASEM ve mesleki eğitim merkezi olarak hizmet verdiğini vurguladı.


Konya merkezdeki standardın ilçelerde olması için yatırımları sürdürdüklerini kaydeden Başkan Akyürek, “İlçelerimizin daha modern, daha yaşanabilir bir hale gelmesi için altyapı yatırımlarına ilave olarak prestij cadde yatırımları, mahalle yolları, şehir ve mahalle parkları, şehir konakları yapıyoruz. Bu kapsamda Ereğli Şehir Konağı’nı ASEM olarak hizmete sunduk. Tamamlanan Ilgın, Akşehir ve Cihanbeyli Şehir Konakları için önümüzdeki günlerde açılış programları yapacağız. Bunların dışında Seydişehir ile birlikte 9 ilçede daha şehir konağı yapımı da devam ediyor” dedi.


Seydişehir İlçesi’ndeki şehir konağı yapımının son aşamaya geldiğini vurgulayan Başkan Akyürek, yatırımın yüzme havuzu, spor salonu, meslek edindirme kurs alanları ve çok amaçlı salonları ile ilçeye değer katacağını ifade etti.


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Seydişehir Şehir konağı, 2 milyon 800 bin liraya mal olacak.



Konya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön