26 / 04 / 2024

Konyaaltı Sahili Fikir Proje Yarışması sonuçlandı!

Konyaaltı Sahili Fikir Proje Yarışması sonuçlandı!

Konyaaltı sahilinin yenilenmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlar Odası tarafından düzenlenen yarışmada 51 proje içinden Yüksek Mimar Mucip Ürger'in ekibinin sunduğu proje birinci oldu.



Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Proje Yarışması'nda değerlendirilmeye alınan 51 projeden Yüksek Mimar Mucip Ürger'in ekibi birinci oldu.


Konyaaltı sahilinin yenilenmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından düzenlenen yarışmada ödül alan projeler için Cam Piramit Düden Salonu'nda tören düzenlendi.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yarışmaya 51 projenin katıldığını ve katılımın yüksek olmasının jüriyi de zorladığını ifade etti.


Tüm yarışmacılara katılımları dolayısıyla teşekkür eden Türel, "Biz özellikle bu projenin Antalya'nın bütün kesimlerince tartışılması ve her bireyin görüşünün alınması suretiyle ortaya çıkmasından dolayı bir tercihi ortaya koyuyoruz" dedi.


Fikrin somut projeye dönüşürken bütün projelerden istifade edeceklerini dile getiren Türel, ortaya konulan tüm görüşlerin çok önemli olduğunu belirtti. Toplumun tüm kesimlerinin kanaatlerini alacaklarını ifade eden Türel, "Gerek meslek odaları, gerek sivil toplum örgütleri, gerekse halkımızın görüşlerini alacağız. Bunu en güzel şekilde ortaya çıkartıp Antalya'nın pırlanta gerdanlığı Konyaaltı sahilimizi kente yakışan bir şekle dönüştüreceğiz" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Yüksek Mimar Mucip Ürger'in ekibine birincilik, Peyzaj Mimarı Dr. Oktan Nalbantoğlu'nun ekibine ikincilik, Şehir Plancısı Zeynep Eraydın'ın ekibine ise üçüncülük ödülü verildi. Yarışmacılara ödüllerini Türel takdim etti.


AA




Geri Dön