25 / 04 / 2024

Konya'da raylı sistem hatları genişliyor!

Konya'da raylı sistem hatları genişliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan Konya'da yapılan yatırımlara ilişkin bilgi verdi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan yaptığı konuşmada, Meram Millet Bahçesi'ni Konya'ya kazandırdıklarına dikkat çekerek Seydişehir Sarayönü, Karapınar Millet Bahçelerinin inşası, Beyşehir Ereğli, Yalıhöyük, Tuzlukçu, Kadınhanı, Çumra ve Ilgın Millet Bahçelerinin ise ihale ve proje süreçlerinin sürdüğünü belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, sağlıkta 33'ü hastaneden oluşan 95 sağlık tesisini Konya'nın hizmetine sunduklarını vurgulayarak, "Bugün de Şehir Hastanemizin resmi açılışını yaptık. Bunun yanında 10 sağlık tesisimizin yapımı, 31 sağlık tesisimizin proje ve ihalesi sürüyor. Şehrimizde son 18 yılda 23 bin 575 konut projesini hayata geçirdik. Ulaşımda, 167 kilometrede devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 1185 kilometreye çıkardık" dedi. 

Çevre yolunun 22 kilometrelik birinci kesiminin resmi açılışını da yaptıklarını dile getiren Erdoğan, kalan kesimleri de seneye bitireceklerini aktardı.

Konya'nın dört bir yönüyle ulaşımını kolaylaştıracak pek çok bölünmüş yol inşatını da önümüzdeki yıl tamamlayacaklarına dikkat çeken Erdoğan, Konya'yı Ankara, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir'e yüksek hızlı tren hatları ile bağladıklarını söyledi. 

Erdoğan, Kayacık Lojistik Merkezi'nin açılışını da yaptıklarını kaydederek, Buğday Pazarı Yüksek Hızlı Tren Garı'nın tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Konya-Karaman hızlı tren hattını, altyapı, üstyapı ve istasyon düzenlemelerini tamamlayarak elektrikli olarak işletmeye açtıklarını anlatan Erdoğan, sinyalizasyon çalışmalarının bitmesiyle bu hatta gelecek yıl hızlı tren işletmeciliğine de geçeceklerini dile getirdi. 

Erdoğan, Konya-Karaman hattının devamında Karaman, Ulukışla, Yenice, Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep arasındaki hızlı tren çalışmalarını da sürdüreceklerini kaydetti. 

Konya için bir diğer hızlı tren projesinin Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hattı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu hat üzerinden ülkemizin turizm merkezleri olan Antalya, Konya ve Kapadokya bölgesini Kayseri'ye, oradan da diğer hızlı tren ağlarına bağlıyoruz. Tüm bu projelerle Konya, ülkemizin hızlı tren hatlarının en önemli bağlantı merkezlerinden biri haline gelecek. Şehir içi ulaşımında da raylı sistemleri geliştiriyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi-Yeni Gar-Fetih Caddesi-Meram Belediyesi raylı sistem hattının inşasına yıl sonuna kadar başlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. Hattın etüt projesinin de tamamlandığını aktaran Erdoğan, mevcut tren yolu hatları üzerinde çalışacak Konyaray'ı şehre kazandırmak için kolları sıvadıklarını belirtti. 

Kayacık ile gar arasındaki 17,4 kilometrelik kesimi iki hattan yüksek hızlı tren, iki hattan banliyo ve konvansiyonel hat işletmeciliği yapılabilecek şekilde genişletmeyi amaçladıklarına vurgu yapan Erdoğan, projenin birinci etabının proje çalışmalarının tamamlandığını, hattın ikinci etabının Organize Sanayi Bölgesi içerisine gireceğini, üçüncü etabının ise Kadınhanı-Gar-Kayacık Lojistik-Pınarbaşı arasında yapılacağını söyledi.

Konya Şehir Hastanesi açılıyor!


Geri Dön