26 / 04 / 2024

Konya'ya 5 milyon liralık yatırımla bölgesel inovasyon merkezi kuruluyor!

Konya'ya 5 milyon liralık yatırımla bölgesel inovasyon merkezi kuruluyor!

Konya Sanayi Odası tarafından Konya ’ya kazandırılan Bölgesel İnovasyon Merkezi ’nin inşaat sözleşmesi imzalandı. Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi ’nin, 200 takvim gününde tamamlanacağı bildirildi.




l İnovasyon Merkezi’nin inşaat sözleşmesini Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, İl Özel İdare İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanı Ömer Faruk Gündoğar ile Mimar Atilla Bayram imzaladı. Konya’nın Ar-Ge inovasyon çalışmalarına katkıda bulunacak Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin, 200 takvim gününde tamamlanacağı bildirildi. 


Mevlana Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje desteği kapsamında yapılan Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin imza töreninde konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, merkezin önemine değinerek, Konya ve ülke sanayisine hayırlı olmasını temenni etti. 


Teknoloji üssü haline gelen bir merkez olacak 

Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin sanayicilere Ar-Ge ve inovasyon desteği sağlayan, etkin bir merkez olmasını istediklerini bildiren Başkan Kütükcü, “Merkezimizde üniversiteler için ayrılmış bölümler de bulunuyor. Bu projeyle birlikte üniversitelerimizin de bölgeye yatırım yapmasını bekliyoruz. İnşallah burası teknoloji üssü haline gelen bir merkez olacak. Üniversitelerimizin de yapacağı ek projelerle birlikte burada bilgiye, Ar-Ge ve İnovasyona dayalı, Konya sanayisine yeni ufukların açılabileceği çalışmalar yapılacak. Böyle bir çalışmaya vesile olmanın gururunu yaşıyoruz. Konya sanayisine hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Star


Geri Dön