25 / 04 / 2024

Konya'ya metro müjdesi! 

Konya'ya metro müjdesi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'ya metro müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah Konya metrosunun yapımına başlıyoruz" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde konuştu. Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konyalılara metro müjdesi verdi. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakında Konya'da metro inşaatına başlayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bunun için Konya'nın yatırıma ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Mavi tünel içme suyu ve arıtma tesisinin açılışını yapmıştık. Şeb-i Arus için geldiğimizde 99 kalem projenin toplu açılışını gerçekleştirmiştik. Bugün 645 milyon lira olan 88 kalem eser ve hizmetin açılışını yapmak üzere bir aradayız. Eğitim, sağlık, enerji, spor, yurt, yol yer alıyor. Büyükşehir Belediyemizin tamamladığı yollar, kavşaklar, üst geçitler, sulama tesisleri gibi açılışı da yapıyoruz. Karatay, Selçuklu, Akşehir, Seydişehir belediyelerimizin tamamladıkları yatırımları da hizmete alıyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin Konyamıza kazandırılmasına hizmeti geçen bakanlarımızı, kurumlarımızı ve belediyelerimizi tebrik ediyorum. Konya'ya kazandırdıklarımız bunlardan ibaret değildir. Son 17 yılda eski rakamla 51 katrilyon lira yatırım yaptık. Şehir genelinde 8 bin derslik, 2 devlet üniversitesi oluşturarak Konya'nın eğitim altyapısını baştan kurduk. Hem spor karşılaşmaları hem de etkinlikler için 42 bin kişilik stad, gençlik tesisleri, spor kompleksleri inşa ettik. Çok sayıda millet bahçesi yaparak eski stadyumu millet bahçesi yapıyoruz. Konyalı bakanımız Murat Bey suratle belediye başkanımızla el ele verecek hızla artık anneler, çocuklarını yanlarına alacaklar millet bahçesinde eğlenecekler. İnşaatı devam eden şehir hastanemiz 1250 yatağı ile ülkemizin en büyük sağlık tesislerinden biri olacak. Bölünmüş yol uzunluğunu 167 kilometreden 1141 kilometreye çıkardık."

Yakında metro yapımına başlayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk müjdemi veriyorum… İnşallah Konya metrosunun yapımına başlıyoruz."
   

Mansur Yavaş’tan Esenboğa metrosu açıklaması!


Geri Dön