26 / 04 / 2024

Konya’ya yeni 1000 adet TOKİ konutu geliyor!

Konya’ya yeni 1000 adet TOKİ konutu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Çok ciddi başvurular aldık. 20 kat talep geldi. Konya'da 1000 konut için yeni talep toplamaya başlayacağız” diyerek, Konya’da yapılacak yeni Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutları müjdesini verdi…



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, katıldığı Konya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  yeni Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutları haberini duyurdu.

Hakimiyet'in haberine göre, Yeni Motorlu Sanayi Sitesi ile Mevlana Meydanı Çarşısı Projesi ile ilgili bilgilendirmeler yapan Bakan Kurum, yeni bir konut projesinin de müjdesini verdi. 

Konya’ya yeni 1000 adet TOKİ konutu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Konya, Selçuklu, Ardıçlı Mahallesi’nde inşa edilecek  TOKİ  projesi duyurulmuştu. 18 Nisan 2019’da Konya Selçuklu Ardıçlı Konutları projesinin ihalesi düzenlenmişti.

Projenin içinde 1.057 adet TOKİ konutuna ek olarak 1 adet Ticaret Merkezi ve Cami İnşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi projesi de bulunuyordu. 

Konya’ya yeni 1000 adet TOKİ konutu geliyor!

Konya Organize Sanayi Bölgesinde çalışanlara ayrılan proje için 503 adet dairenin başvuruları 29 Nisan - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapıldı. 

2019 Temmuz’da kuraları çekilen Konya Selçuklu Ardıçlı Konutları projesinin 36 ay içerisinde sahiplerine teslim edilmesi öngörülüyor. 

Konya’ya yeni 1000 adet TOKİ konutu geliyor!

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında açıklama yapan Bakan Kurum, yeni konut projesinin de müjdesini duyurarak “Çok ciddi başvurular aldık. 20 kat talep geldi. Konya'da 1000 konut için yeni talep toplamaya başlayacağız” diye konuştu.

Projenin detayları henüz belirlenmedi, gelecek günlerde kesinliğe kavuşması bekleniyor.

TOKİ Konya’da 883 konutu teslim edecek!


Geri Dön