28 / 03 / 2024

Kooperatif kurana hazineden ücretsiz arsa!

Kooperatif kurana hazineden ücretsiz arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şehircilik Şurası’nda çıkabilecek bir kararla, 250 üyesi olan kooperatiflere, uydu kent projelerini uygulamak kaydıyla hazineden ücretsiz arsa tahsis edilebileceğini açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şehircilik Şurası’nda çıkabilecek bir kararın 250 üyesi olan kooperatiflere uyku kentler kurması için hazineden ücretsiz arazi verilmesi olacağını duyurdu.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehir içinde yoğunluğu azaltmak ve insanlara yüksek katlı binalar arasında değil yaşam imkanları sunulan, yaşam alanları sunulan evler imkanı sunmayı planladıklarını belirtti. Bu yönde 250 üyesi olan kooperatiflere, uydu kent projelerini uygulamak kaydıyla hazineden ücretsiz arsa tahsis edilebileceğini açıkladı.


Şehircilik Şurası ile ilgili toplantının önemine vurgu yapan Bakan Mehmet Özhaseki, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Şehir içindeki yüksek katlı binalara itiraz eden Bakan, bunun önüne geçmek ve insanların torağa basması, ağaç altında oturarak yaşam alanlarına sahip olmaları amacıyla bir proje ortaya çıkabileceğini belirtti.


Bakan Özhaseki, şu açıklamalarda bulundu; “Kentlerimizde insanlarımız sahip olacakları evin yanı sıra yaşam alanlarına da sahip olmalıdır. Burada toprağa basma imkanımız var. Sokağa çıktığımızda toprağa basıp ağaçların altında oturma imkanlarımız var. Çevreye, uydu kentlere yönelirken insanı ön plana çıkartan, insan odaklı bir tarzda proje geliştirmemiz gerekiyor. Şimdiye kadar şehirlerin çevresinde 15 katlı binaların yapılmasını yadırgıyorum. İster kamu yapsın isterse şahıslar yapsın. Bu kadar boş araziler varken neden yüksek yüksek binalarla yaparız. Köyden insanı getirip tavuğu, bahçesi, hayvanı ile uğraşan bahçesine domates  biber eken bir insanı neden 12’inci katta oturtur ve işkence yaparız.”


ANKARA'NIN BAZI SEMTLERİNE GİDİLMEZ OLDU


Bütün bu konuların şurada tartışıldığını anlatan Bakan Özhaseki, “Şuradan öyle bir karar çıkacak ki; Kooperatif kuracaklara diyeceği. Şöyle bir proje var. Şöyle bir uyku kent projesi gerçekleştirirsin. Şurada hazine arazisi var, bedelsiz veririz. 250 tane üyen olsun. Evi olmayana ev yaparsın. Sana arsa. İşte alt yapısına biz yardımcı olalım. Denilebilir. İlle de belediye başkanını sıkıştırıp, meclisten bir yerde yoğunluk alınıp yüksek binalar, tıkış tıkış binalar yapılmasın. Ankara’nın bile bazı semtlerine gidilmez oldu. Trafiği görüyoruz. Kimseyi rahatsız etmemek için isim açıklamak istemiyorum. Ama yazık günahtır” diye konuştu. 


Geri Dön