28 / 03 / 2024

Mersin'de ücretsiz arsa tahsisi!

Mersin'de ücretsiz arsa tahsisi!

Mersin Ticaret Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkan Vekili Murat Çalışkan, yatırımcıları Mersin'e çekmek için çalışamalara başladıklarını belirtti. Çalışkan, bölgede ücretsiz arsa tahsisi yapılacağını söyledi.



Yatırımcıları Mersin'e çekmek için çalışmalar başladı. Bölgede ücretsiz arsa tahsisi, düşük vergi gibi çeşitli fırsatlar sunulacak. Mersin Ticaret Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkan Vekili Murat Çalışkan konuyla ilgili açıklama yaptı. 


Bölgenin turizmden hak ettiğini alması içim büyük pazar yaratılması gerektiğini söyleyen Murat Çalışkan, "Kent merkezine 5 kilometre mesafedeki Kazanlı bölgesi turizm serbest bölgesi ilan edilerek, dünyanın dikkatini çeken bir turizm alanı olabilir" diye konuştu.


Mersin'in, turizm ve ticaret fırsatları ve ülke ekonomisine desteğiyle mega kent olma yolunda ilerlediğini savunan Çalışkan,  "Mersin her geçen gün büyük bir gelişim gösteren, Anadolu'da İstanbul'un tek alternatifi olabilecek kenttir. Bugün limanıyla, demiryolu ve karayolu ulaşımıyla, Çukurova Bölgesel Havaalanıyla, lojistik üstünlüğünü elinde barındıran Mersin, sanayi yatırımlarına ev sahipliği yapabilecek bölgeleri ile Marmara Havzası'nm alternatifi konumundadır" dedi.


Murat son olarak açıklamasında, "Bu bölgede inşa edilebilecek oteller golf, turizm sektörü altındaki eğlence seçenekleri veya farklı bir konseptle inşa edilebilir. Bu tarz konseptlerle oluşturulmuş otellere dünya çapında bir yöneliş var. İnsanların kendini güvende hissedeceği, özgürlüklerin üst düzeyde yaşanacağı ve ilgi alanlarına uygun bir bölge yaratılabilir" ifadelerini kullandı. 



Sabah Güney


Geri Dön