23 / 04 / 2024

Kop Dağı Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor!

Kop Dağı Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor!

Kop Dağı Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor. Yapımına 2012 yılında başlanan Kop Dağı Tüneli'nin bin 600 metresi tamamlandı. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak konu ile ilgil ibilgilendirme yaptı.



Yapımına 2012 yılında başlanan 6,5 kilometrelik Kop Dağı Tüneli'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.


Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, çalışmaları yerinde görmek ve yetkililerden bilgi almak üzere tünel alanında incelemelerde bulundu.


Altıparmak, yapımına devam edilen tünel alanını gezerek, Karayolları 12. Bölge Müdürü Turgut Aydın'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Aydın, 6 bin 500 metre olan tünel çalışmasında, bin 600 metrelik bölümün bitirildiğini belirterek, tünelin planlanan tarihte tamamlanacağını söyledi.


Yapımı sona erdiğinde Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayacak 2 bin 409 rakımlı Kop Geçidi'ne yapılan Kop Tüneli ile hem mesafe kısalacak hem de araçların güvenliği sağlanmış olacak.


Kış aylarında kar ve buzlanma nedeniyle sık sık kazaların yaşandığı Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri arasındaki ulaşım, tünelle daha kolay ve rahat olacak. Projeyle milyonlarca lira tasarruf sağlanacak.


215 milyon liraya mal olacak tünelin 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor. Erzurum'un Karadeniz ile olan ticaret ağına hareketlilik kazandıracağı düşünülen tünelle bölge turizminin de canlanması bekleniyor.


AA


Geri Dön