19 / 04 / 2024

Kop Tüneli'nin bir kısmı 2020'de trafiğe açılacak!

Kop Tüneli'nin bir kısmı 2020'de trafiğe açılacak!

Bayburt Milletvekili Fetani Battal, yapımı devam eden çalışmalarla ilgili açıklamada bulunarak, Kop Tünelinin bir kısmının 2020'nin sonunda trafiğe açılacağını söyledi.



Bayburt Milletvekili Fetani Battal, yapımı devam eden çalışmalarla ilgili açıklamada bulunarak, Kop Tünelinin bir kısmının 2020'nin sonunda trafiğe açılacağını söyledi.

Bayburt Milletvekili Fetani Battal kentte çalışmaların sürdüğü Kop Tüneli, Vauk Tüneli, Bayburt Gümüşhane Havaalanı ve Bayburt Araklı yolu arasındaki viyadükle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat'la birlikte Bayburt Gazeteciler Cemiyetini ziyaret gerçekleştiren Milletvekili Battal, Kop Tüneli'nde çift vardiya usulüyle yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını ve 2020'nin sonunda tünelin bir kısmının trafiğe açılacağını kaydetti. Vauk Tüneliyle ilgili de burada bulunan çalışmaların Kop Tüneline göre teknik olarak daha kolay bir şekilde ilerlediğini söyleyen Battal, çalışmaların çift tüpte devam ettiğini söyledi. Battal ayrıca Bayburt Gümüşhane Havalanında 2020 sonunda zemin çalışmalarının tamamlanacağını, önümüzdeki sene içerisinde bütçesinin açıklanmasıyla birlikte terminal ihalesinin de yapılıp eş zamanlı olarak havaalanı projesinin tamamlanacağını kaydetti. Battal, kenti kısa yoldan Trabzon'a bağlayan Araklı Tünelinin Bayburt kısmında devam eden viyadük yapımının da bu sezonun sonuna yetişeceğini müjdeledi.

Milletvekili Battal, ulaşım kapsamında bölgede nefes aldıran projelerin son durumunu paylaştı.

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde yapımı süren tünelin bin 800 metre Bayburt tarafından bin metre de Erzurum'dan ilerlediğini ifade eden Battal, Vauk Tüneli'nde gerçekleşen çalışmalarında çift tüpte sürdüğünü söyledi.

Projelerle ilgili çalışmaları incelemelerde bulunan Battal, bu iki projeyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Kop Dağı' Tünelindeki çalışmaları gidip yerinde inceledik. Bin 800 metre Bayburt tarafından ayna kısmına kadar ilerledik. Bin metre kadar da diğer karşı huduttan tünel çalışması devam ediyor. Yine aynı şekilde birde orta kısımdan giriş yapmışlar. Son üç ayda Kop Dağı'nda 6 aynadan çok yoğun bir şekilde çift vardiya çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar bu tempoyla devam ederse 2020'nin sonunda bir kısmı trafiğe açılmış olacak.

Yine aynı şekilde gidip inceleme fırsatı bulduğumuz Vauk Dağı'nda ki tünel çalışması da son hızla devam ediyor. Oranın zemini Kop Dağı'na göre tünel açılması konusunda daha kolay. Dolayısıyla burada da çift tüpte çalışmalar hızı bir şekilde devam ediyor. Bu tünellerin bitiş hususu tabi ki önlerine çıkan problemlerle alakalı bir durum. Kop Dağı'nda yoğun bir şekilde zemin üst taraftan su alıyor. Sürekli yağmur yağıyormuş gibi hissediyorsunuz. Ama bununda fiziki tedbirleri alınıyor. Zemine damlayan suların dışarı alınması konusunda teknik şartlarla su dışarı alınıyor. Dolayısıyla her iki tünelimizde de bu çalışmaların devam etmesi bizim için önemli, memleketimiz için de heyecan verici."
 


Geri Dön