19 / 04 / 2024

Körfez Geçiş Köprüsü İMO tarafınan incelendi!

Körfez Geçiş Köprüsü İMO tarafınan incelendi!

Gebze-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında İzmit Körfezi’ne inşa edilen Körfez Geçiş Köprüsü inşaat sahasına, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube üyeleri tarafından teknik gezi düzenlendi.



Dünyanın 4. büyük asma köprüsü olarak bilinen ve Gebze-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında İzmit Körfezi’ne inşa edilen Körfez Geçiş Köprüsü inşaat sahasına, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube üyeleri tarafından teknik gezi düzenlendi. İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, yönetim kurulu üyeleri, kamu kuruluşlarında ve yapı denetim firmalarında görevli mühendisler ile serbest çalışan 40 mühendisin katıldığı teknik gezide, dev proje hem karadan hem de denizden detaylı olarak incelendi, notlar alındı.

 

TOLTAR DA KATILDI

Teknik geziye İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin üyesi olan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar da eşlik etti. Toltar, Körfez Geçiş Köprüsü bağlantı yolları ve Otoyol projesinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük otoyol projesi olduğunu belirterek, projenin sadece bölgenin değil, Türkiye’nin kaderini değiştireceğini, Köprüdeki ve çevredeki çalışmalar bittiğinde, Dilovası’nın bölgenin en gözde yerleşim yeri olacağını belirtti.

 

SUNUM YAPILDI

Mart ayında düzenlenen törenle kesonları denize batırılan köprü inşasında gelinen son noktayı gözlemleyen İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’yle ilgili ayrıntılı sunum Karayolları Genel Müdürlüğü Asma Köprü Başmühendisi İnşaat Yüksek Mühendisi Erdoğan Dedeoğlu tarafından yapıldı. 2 saat süren proje sunumu sırasında projenin yapım aşamaları en ince ayrıntısına kadar görsel ve teorik olarak anlatıldı. Teknik geziye katılan mühendisler, bol bol fotoğraf çekerek meslekleri adına önemli bir deneyim yaşadı.


Bizim Kocaeli


Geri Dön