25 / 04 / 2024

Körfez Geçiş Köprüsü Türkiye'nin hayaliydi!

Körfez Geçiş Köprüsü Türkiye'nin hayaliydi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık, "Hepiniz iyi biliyorsunuz Körfez Geçiş Köprüsü Türkiye'nin hayaliydi ama hiçbir iktidar buna cesaret edemedi" dedi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'ye inanmayanlar her şeye bir kulp bulmaya çalışıyor. En son yerli arabaya kulp bulmaya çalıştılar. Çakmaymış, devşirmeymiş. Yahu sizin kafanız devşirme" dedi. 


TOKİ tarafından Dilovası Köseler Mahallesi'nde yapılması planlanan 915 konut, 1 ticaret merkezi, 2 sosyal tesis, 1 mescit, 1 kapalı otopark ve 6 dükkanın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık,  TOKİ  Başkam Ergün Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Belediye Başkam Ali Toltar ve protokol üyeleri katıldı. 2017 yılının Haziran ayında teslim edilmesi beklenen konutlarla bölgede 5 bin kişinin yaşaması planlanıyor. 


"KÖRFEZ GEÇİŞ KÖPRÜSÜ TÜRKİYE'NİN HAYALİYDİ" 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık, "Kocaeli'de önümüzdeki dönemde 19 bin konut yapacağız. Bunu yaparken de Kocaeli'nin modem kent anlayışım güçlendirecek bir tarzda bunları yapacağız. 2002 yılında Bolu Tüneli'ni 'bu ülke kendi imkanlarıyla yapamaz iyisi mi biz buraya patates deposu yapalım' denen bir ülkeden bugün 200 kilometrenin üzerinde tünel inşaatım ya bitmiş ya devam ettiren bir ülke haline geldik. Hepiniz iyi biliyorsunuz Körfez Geçiş Köprüsü Türkiye'nin hayaliydi ama hiçbir iktidar buna cesaret edemedi. Hiç kimse ben bu iş yapanm deyip talip olmadı ta ki AK Parti iktidanna kadar. O dönem de bile yapamazsınız, bu projeyi bitiremezsiniz diyorlardı Nisan'da Allah nasip ederse üzerinden araçla geçeceğiz" ifadelerini kullandı. 


"YAHU SİZİN KAFANIZ DEVŞİRME" 

Yerli araba hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Işık, "Türkiye'ye inanmayanlar her şeye bir kulp bulmaya çalışıyor. En son yerli arabaya kulp bulmaya çalıştılar."


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön