23 / 04 / 2024

Korkunç iddia! Mazotun litresi 40 TL olabilir...

Korkunç iddia! Mazotun litresi 40 TL olabilir...

Ekonomist Devrim Zelyut'a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, mazotun litresinin 40 TL olabileceğini söyledi.



Küresel kriz, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ve dolar kurundaki durdurulamayan artış benzin ve motorin fiyatlarını da olumsuz etkiledi.

Mazotun litresi 30 TL'yi aşarken, benzinin litre fiyatı da 30 Lira'ya merpen dayadı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Yeniçağ yazarı ekonomist Devrim Zelyut'a konuşarak çarpıcı iddialarda bulundu.

Korkunç iddia! Mazotun litresi 40 TL olabilir...

Akaryakıt fiyatlarındaki zamların AKP hükümetinin ekonomi politikaları nedeniyle yaşandığını savunan Akın, motorinin litre fiyatının 40 TL'nin üzerine çıkacağını öne sürdü.

CHP'li Akın, şu ifadeleri kullandı:

"Brent petrol 113 dolar seviyelerinde. Dolar Kasım ayında 9,9996 TL, bugün 17,39. TL'nin değer kaybı 7 ayda yaklaşık yüzde 75. Brent ise 7 ayda yaklaşık yüzde 45 oranında artmış."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön