25 / 04 / 2024

Korkunç rakam! Tam 400 milyon fatura...

Korkunç rakam! Tam 400 milyon fatura...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın açıkladığı verile göre Ocak-Eylül 2021 döneminde Türkiye genelinde ödenmeyen fatura sayısının 400 milyonu aştığı ifade edildi.



Enflasyon, AK Parti hükümetinin her türlü müdahalesine rağmen düşürülemezken; doğal gaz, su ve elektrik faturaları da vatandaşın belini büktü.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e, “2021 yılında kaç hanenin elektrik ve doğalgazının kesildiğini, faturaları ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi veya şirketlerin sayısını" sordu.

Açıklanan veriler, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik tablonun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi.

İSTANBUL İLK SIRADA

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Türkiye genelinde Ocak-Eylül 2021 döneminde, mesken ve tarımsal sulama abonelerinde elektrik kesintisi uygulanan fatura sayısı 242 milyon 944 bin 827 adet oldu. Doğalgaz abonelerinde ise aynı dönemde konutlarda kesinti uygulanan fatura sayısı 133 milyon 906 bin 737 adet.

Korkunç rakam! Tam 400 milyon fatura...

Verilere göre, elektrik ve doğalgaz kesilmesi uygulamasının en çok İstanbul’da yapıldığı açıklandı. İki yılda ise 641 milyon 116 bin 572 elektrik faturası ile ilgili yasal takip işlemi başlatıldı. İzmir’de ise elektrik kesintisi uygulanan fatura sayısı 16 milyon, doğalgaz kesintisi yapılan fatura sayısı 6 milyon 289 bin 932 adet.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön