27 / 04 / 2024

Koronavirüs günlerinde emlakçılar nasıl çalışmalı?

Koronavirüs günlerinde emlakçılar nasıl çalışmalı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, tüm sektörlerde olduğu gibi emlak sektörünü de vurguladı. Tüm alım, satım işlemleri durdu. Ancak buna rağmen gayrimenkul danışmanlarının küçük bir bölümü işlerine ara vermedi.



Lüks gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Bu süreç her şeyi etkiledi. Emlak sektörü de sıkıntılar yaşıyor. Ancak önemli olan sağlık. Bu nedenle tedbirlerimizi alalım ve Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına uyalım” şeklinde konuştu. Başaran, evde kalan gayrimenkul danışmalarına bu zamanı iyi değerlendirmeleri önerisi sunarak “Evde olduğunuz sürelerde online eğitimler alabilir, dijital reklamlara ağırlık verebilirsiniz. Öte yandan bu zamanı ilişkilerinizi telefonla geliştirme konusunda bir fırsat olarak görebilirsiniz” açıklamasında bulundu.

Koronavirüs günlerinde emlakçılar nasıl çalışmalı? 

‘Tedbiri elden bırakmayın’

Başaran, çalışmaları süren danışmanları ise tedbirleri elden bırakmamaları konusunda uyarılarda bulundu. “Portföyünüzdeki evlere ulaşmanız sağlık açısından risk taşımıyorsa alıcılarınıza internet üzerinden görüntülü olarak ev gezdirebilirsiniz” önerisi yapan Başaran, “İnşaat halinde olan taşınmazları gösterirken kişisel korucu donanım ve sterilizasyonu sağlayalım ve kişilerle sosyal mesafeyi koruyalım” diye konuştu. 

Emlak işletmelerindeki ikramları bir süre tek kullanımlık karton bardaklarla yapılması gerektiğinden bahseden Başaran, “Yakın zamanda yurtdışından gelen ya da hastalık belirtisi gösteren müşterilere hizmet vermeyi durdurun” dedi.

İşletmelerde kolonya ve antiseptik dezenfektanlar kullanılmasını ve kısa aralıklarla el ve yüzleri sabun kullanıp 20 saniye ovalayıp yıkanması gerektiğinden bahseden Başaran, şu ifadeleri kullandı: “Bunlar dışında bakanlığın açıkladığı tedbirlere dikkat edelim ve virüsün minimum zararla ortadan yok olması için çabalayalım. ”


Geri Dön