27 / 04 / 2024

ev alım satımı

ev alım satımı

Kredilerde yapılan faiz indirimi sonrasında konut talebinde rekor artış meydana geldi. Kamu bankalarının açıkladığı yeni kredi paketleriyle beraber gayrimenkule olan talep son 4 günde yüzde 515 yükseldi. Emlakçılar, “Alım yapanların yüzde 60’ı yatırımcı'' diyor.

Koronavirüs günlerinde emlakçılar nasıl çalışmalı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, tüm sektörlerde olduğu gibi emlak sektörünü de vurguladı. Tüm alım, satım işlemleri durdu. Ancak buna rağmen gayrimenkul danışmanlarının küçük bir bölümü işlerine ara vermedi.

Gayrimenkulün satıcısı artarken alıcısı azalıyor!

7 yıldır ilk defa konutta bu düzeyde bir durgunluğun yaşandığını kaydeden Kaya Beyaztaş, konut satışlarındaki düşüşü piyasalarda yaşanan belirsizliğe bağladı.

Ev alıp satacaklar dikkat! Kimlik doğrulaması olmayanlara ceza!

Ev alım ve satım işlemi yap isteyenler dikkat... Kimlik doğrulaması olmayanlar cezai yaptırımlara tabi olacak... İşte pek çok kişiyi yakından ilgilendiren o konu ile ilgili paylaşılan detaylar...

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

Tapu işlemlerinde yeni devir başlıyor! Ev alım satımı yapacaklar önce buraya baksın!

Son dakika haberine göre, tapu işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor ve ev alıp satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken değişiklikler geliyor. Yapılan değişikliklerle birlikte ev alım satım işlemlerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Detaylar haberimizde...

Tapusu olmayan ev alınır mı?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. Bu belge ev ya da arsanın kimin veya kimlerin üzerine olduğunu gösterir. Peki Tapusu olmayan ev alınır mı?

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi: Hiçbir geçerliliği yok!

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı'dan ev alıp satacak herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Adlı yaptığı açıklamada noterdeki sözleşmelerin geçerliliğinin olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini dile getirdi.

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev alırken önce para mı verilir?

Ev alım satım işleminde bulunan kimseler paranın ne zaman satıcıya verilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki, ev alırken önce para mı verilir? Ev alırken para ne zaman ödenir?

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul vergileri, diğer tasarruf araçlarındaki vergilendirilmeler dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek.

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor!

Bakanlık konut alım satımında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için harekete geçti. İşte konut alım ve satımında yeni düzenleme ile yapılacak değişiklikler...

Krediyle icradan ev alınır mı?

Piyasanın altında fiyatlarla satışa çıkarılan icralık evlere talep artıyor. Peki krediyle icradan ev alınır mı? icradan konut almak mantıklı mı?

Ev alıp satarken tapuda dikkat edilmesi gerekenler!

Ev alım satımlarında yapılması gereken en önemli belge işlemleri arasında tapu işlemleri bulunuyor. Peki tapunun cayılmaması için satış nasıl yapılır? Tapu işlemleri nasıl yapılır? İşte tapu devri işlemlerinde merak edilenler...

Global 360 Gayrimenkul Alım Satım Danışmanlık Elektrikli Ev Aletleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Global 360 Gayrimenkul Alım Satım Danışmanlık Elektrikli Ev Aletleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Altınışık tarafından kuruldu.

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Tapu harcı gerçek değer üzerinden alınacak. Bölge değerinin altında işlem yapanlara cezai işlem uygulanacak...

ev alım satımı Haberi

ev alım satımı

Mevduat faizlerinin düşmesi, kiraların artması ve kamu bankaları öncülüğünde başlayan Cumhuriyet tarihinin en düşük kredi faizli kampanyası,yatırımcıyı yeniden gayrimenkul sektörüne itti. Sektörün beklediği bu hamle konut üreticisini de satıcısını da memnun etti. Bina inşaat maliyetlerinin yüzde 100’ün üzerinde artması karşısında gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artışın son 4 yılda yüzde 35,16 oranında artması uzun zamandır piyasadan uzak olan gayrimenkul yatırımcısının yeniden alıma geçmesinde etkili oldu. 

Yeni Şafak'tan Mine Acar'ın haberie göre; salgın öncesi ve Covid döneminde gelen taleplerin yüzde 90’nın oturum amaçlı olduğunu sözlerine ekleyen ProjEkspert Gayrimenkul Kurucusu Emel Akbaş, “Kredi kampanyası ile gelen taleplerin ise yaklaşık yüzde 60’ı yatırım amaçlı oldu” diye konuştu.  Akbaş, “Yine kampanya öncesinde gelen taleplerin yüzde 80’i hemen teslim 2. el konutlara yönelik iken, son 4 gündür...