17 / 04 / 2024

Koronavirüs Rusya'da inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs Rusya'da inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Rusya’da Kovid-19 salgının sebep olduğu krizden oldukça etkilenen emlak sektörünün toparlanması için uzun bir süre gerektiği belirtiliyor. Sektör temsilcileri, 2024'ten önce kriz öncesi inşaat temposunu yakalamalarının mümkün olmadığını belirtiyor.



Rusya’da Kovid-19 salgının sebep olduğu krizden oldukça etkilenen emlak sektörünün toparlanması için uzun bir süre gerektiği belirtiliyor. Türk Rus'ta yer alan habere göre; hisseleri borsada işlem gören konut yatırımcılarının yaklaşık yüzde 60’ının, salgın sebebiyle Haziran'da inşaat hacimlerinde düşüş yaşandı.
 
Ulusal Kredi Ajansı, emlak yatırımcılarının gelirlerinde ve borç yükünde artış yaşanacağının öngörüldüğünü duyurdu. 
 
Stratejk Araştırmalar Merkezinin araştırmasında, sektör temsilcilerinin çoğunun 2024'ten önce kriz öncesi inşaat temposunu yakalamalarının mümkün olmadığını belirttiği ortaya çıktı. Araştırmaya göre, şirketlerin çoğu tamamlanan konut projelerinde 2020'de düşüş bekliyor.
 
Bazı uzmanlar ise bu tahminin çok karamsar olduğunu savunuyor. Freedom Freelance şirketi analisti Valeriy Yemelyanov, emlak şirketlerinin kredi yükündeki artışın borç ödemelerinde yıllık karlarının yüzde 5,4’ü oranında artışa yol açacağını tahmin ediyor. Yemalyanov'a göre, yeni projeler göz önüne alındığında bu kritik bir oran olarak görülmüyor. 

Birleşik Krallık yapı inşaat izinlerini hızlandırdı!

ABD'de inşaat harcamaları haziranda yüzde 0,7 azaldı!


Geri Dön