29 / 03 / 2024

Köy Konutları Projesi için düğmeye basıldı!

Köy Konutları Projesi için düğmeye basıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, köyden büyükşehirlere göçü durduracak proje için harekete geçti. Anadolu'da iş imkânı yaratacak ve üretimi artıracak "Tarımköy" projelerini başlattı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehirlere göçün durdurularak tersine göç için köylerde yürüttüğü "Köy Konutları Projesi"ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre; proje kapsamında Ağrı'da 350 ahır ve 3 veteriner binası, Bingöl'de ise 200 konut ve ahır inşası için ihale yapıldı. Proje ile köylerin yeniden üretime geçmesi ve Türkiye ekonomisine katkı sağlanması bekleniyor. 

 Köy Konutları Projesi için düğmeye basıldı!

30 İLDEN GERİ DÖNÜŞ OLDU

İlk olarak kırsal alanlarda konut ve altyapı eksikliğini gidermek isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ile proje için düğmeye bastı. Kırsalda yaşam şartlarının iyileştirmesi ve kentten köye göç akımını başlatacak"Köy Konut Projeleri" kapsamında 81 il valiliğine yazı gönderildi.

Valiliklerden köy konutları için uygun yerleşim alanlarının belirlenmesini ve taleplerin toplanması talep edildi Bakanlığa kısa süre de 30 kentten geri dönüş yapıldı. 21 şehirden, 548 köy-mahalleye konut yapımı için başvuru yapılırken, 18 kentten ise yer bildirimi bilgisini alındı.

Köy Konutları Projesi için düğmeye basıldı!

7 BİN KONUT TAMAMLANDI

Köy Konutları projesi ile daha önce 7 bin tarım konutu inşa edilmişti. Şu an Elazığ'da bin 515, Malatya'da ise 654 tarım köy tipi konut ve ahır projesinin çalışmaları ihale edilmek üzere. 

Tarımköy projesi dahilinde Türkiye'de bir ilk ve model olacak ahır projesi ise Ağrı'da hayata geçirildi.  550 milyon liralık yatırım bedeli olan bu projede 350 ahır ve 3 veteriner binasının ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı. Yine Tarımköy projeleri kapsamında Bingöl'de 200 konut ve ahır için proje çalışmaları başlatıldı.

Murat Kurum: Tarımköy uygulamalarını ülke genelinde yaygınlaştıracağız!


Geri Dön