26 / 04 / 2024

Kozan’a sofralık zeytin tesisi kurulacak!

Kozan’a sofralık zeytin tesisi kurulacak!

2007 yılında İmamoğlu ilçesine zeytinyağı tesisinin kurduklarını belirten Öcal, sızma ve rivera yağ ürettiklerini kaydetti. Öcal, “Kısmet olursa Kozan’a 2015 yılı içerisinde sofralık zeytin tesisi yapacağız.” şeklinde konuştu...




İmamoğlu Şamlıoğlu Zeytin Yağı Fabrikası sahibi Muhittin Öcal, Kozan’a sofralık zeytin tesisi kurmak istediklerini söyledi.


2007 yılında İmamoğlu ilçesine zeytinyağı tesisinin kurduklarını belirten Öcal, sızma ve rivera yağ ürettiklerini kaydetti. İki senedir de sofralık siyah zeytin hazırladıklarını dile getiren Muhittin Öcal, “Bu zeytinlerin 7 TIR’ını geçtiğimiz yıl Almanya’ya ihraç etti. 2014 yılı içerisinde kırsal kalkınma projelerinden faydalanarak 800 bin liralık bir yatırım yapıyoruz. Kozan ve çevresinde zeytincilik yapan çiftçilerimizin kalkınması için bölgede sofralık zeytin işine gireceğiz. Bir kilogram zeytinyağı 5 kilogram zeytinden üretiliyor. Bir kilo zeytini bir kilo yağdan pahalı satıyoruz. Ekonomik olarak çiftçilerimizin menfaatine olacak bir durum.” dedi.


Bu yıl İmamoğlu’nda salamura üzerine bir tesis kuracaklarını kaydeden Öcal, “Kısmet olursa Kozan’a 2015 yılı içerisinde sofralık zeytin tesisi yapacağız.” şeklinde konuştu.


Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ilçeye yatırım yapmak isteyen işadamlarına her türlü kolaylığı sağladıklarını belirterek, “Yeter ki onlar ilçemize gelsin.” dedi.


Kozan Belediyesi


Geri Dön