28 / 03 / 2024

Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  

Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  

Enflasyondaki baş döndürücü yükselme ev, araba almak isteyenleri kredi almaya yönlendiriyor. Fakat bankaların başvurularına onay vermesinin ilk şartı kişinin kredi notu oluyor. Peki kredi notu neden düşük olur, nasıl yükseltebilirsiniz? İşte ayrıntılar…



Son dönemde artan fiyatlar ve bunu karşılamayan gelirler nedeniyle pek çok vatandaş cep telefonu almak dahil en küçük ihtiyacı için bile kredi çekmeye yöneliyor. Fakat bazıları kredi başvurularına olumsuz yanıt alıyor.

Müşterinin banka işlemlerine bakılarak verilen kredi notu, kişinin bankalarda ne kadar kredi ve kredi kartı limiti bulunduğundan risk bakiyesinin durumuna ve ödeme performansına çeşitli bilgilerle oluşturuluyor.  Özetle kredi başvurunuzda bankanın sizin bu krediyi ödeyip ödeyemeyeceğinize karar vereceği bir kriter anlamına geliyor.

Bankaların kredi başvurusunu geri çevirmelerinin temel gerekçelerinden biri ise çoğunlukla başvuran kişinin kredi notunun düşüklüğü oluyor.

Peki kredi notu neden düşük olur? Nasıl yükseltilir?

VATANDAŞ KRİZDE KARTLARA YÜKLENDİ

Sadece ev, araba almak için değil artık pek çok kişi en temel ihtiyaçları için bile bankaların kapısını çalıyor.  

 Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  

Ancak ekonomik koşullar nedeniyle ödeme güçlüğü yaşayan pek çok vatandaş kredisini ya da kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çektiğinden milyonlarca kişi bankaların kara listesine girmiş durumda.

BANKALARIN KARA LİSTESİNDE OLMAK NE DEMEK?

Tüm bankaların kendi müşterileriyle ilgili bilgileri girdikleri ve yine tüm bankaların sorunlu müşterileri görebildiği bir veri havuzu bulunuyor. Bu kara listeye bir nedenle ödeme güçlüğü yaşayan, çektiği krediyi ödemeyen, icraya düşen kişiler kaydediliyor.

Bankaların kara listesine girdiğinizde ise karşılaşacağınız temel problem ihtiyacınız olduğunda kredi çekememek… Çünkü bankalar bu durumdaki müşterileri kredi taleplerine onay vermiyor. Ayrıca kredi alınsa dahi düşük faizli kredi kullanma şansı da kaybediliyor.

Peki bankaların kara listesinden nasıl çıkılır? Kredi notunuzu nasıl yükseltebilirsiniz?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön