29 / 03 / 2024

Kredi faizlerinde beklenmedik yükseliş! Bankacılardan şok açıklamalar!...

Kredi faizlerinde beklenmedik yükseliş! Bankacılardan şok açıklamalar!...

Ekonomi yönetiminin krediler üzerinden aldığı tedbirlerin maliyete yansımasıyla beraber bir süredir çıkışta olan mevduat ve kredi faizleriyse özel bankalarda daha da artmış durumda.



TCMB, "liralaşma" kapsamında döviz mevduatı karşılığı TL sabit kuponlu tahvil tutulması yönünde adımlar atarken, teminat sisteminde TL'nin ağırlığını artırıcı adımları daha kuvvetlendirdi. Bu adımlar bankaları devasa tutarlarda sabit kuponlu uzun vadeli tahvile yönlendirdi ve likitide bu alana kaydı.

Kredi faizlerinde beklenmedik yükseliş! Bankacılardan şok açıklamalar!...

Bir diğer bankacı ise, "Enflasyon nedeniyle bireyler krediye dayalı iç tüketime yönelmiş durumda. Faizler kademeli artıştaydı ancak enflasyon yüzde 80, kredi faizi yüzde 30 olunca son üç aydır bireysel başta olmak üzere tüm kredilerde ciddi bir talep patlaması gördük. Maliyetler BDDK kararlarıyla yükseltildi" diye konuştu.

BDDK, 100,000 TL üzerindeki tüketici kredileri için vade sınırını 24 aydan 12 aya düşürürken, kredi kartı asgari ödeme tutarlarını yüksek miktarlar için Haziran başında artırmıştı. Ayrıca konut kredilerinde de 10 milyon TL üzeri değer için kredi kullanımı yasaklandı, değere göre limitler getirildi.

Editörün Notu: Bu haber 7 Temmuz 2022, saat 22.46'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 27 kuruş, euro

17 lira 55 kuruş, altının gramı ise 982 lira 52 kuruş değerindedir.

Eda Karadağ'dan dolar ve altın için ses getirecek tahmin!

Otomobilde fiyat dalgalanması sürüyor! İşte Fiat Egea'nın 4 Temmuz 2022 itibariyle fiyat listesi

Şenol Babuşcu, “Dolar 25 TL’yi aşacak mı?” sorusu için tarih verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön