20 / 04 / 2024

Kredi faizlerindeki indirimler konut sektörünü de etkiliyor!

Kredi faizlerindeki indirimler konut sektörünü de etkiliyor!

Türkiye İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki, “2013’ün ikinci yarısı için kredi faizlerinde iç ve dış piyasalardaki gelişmeler paralelinde bir miktar dalgalanmalar olabilir. Yine de çok keskin fiyat hareketleri beklenmemektedir” dedi...



Türkiye İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki, sektördeki konut kredileri hacminde yılın ilk yarısında, geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 16,78’lik büyüme gerçekleştiğini de söyledi ve “Bu yılın ilk aylarında, aylık yüzde 0,63-yüzde 0,65’lerde devam eden düşük faizler ikinci çeyrek itibarıyla yüzde 0,70-yüzde 0,75 bandına yükseldi. Kredi faizlerinin ilk yarıda düşük seviyelerde seyretmesi, kredi hacminde büyümeyi getirmekle birlikte gayrimenkul satış rakamlarının da artmasına etki etti.” 


DÖVİZİN ETKİSİ SINIRLI OLUR


Recep Haki, dövizdeki artışın ithal edilen sarf malzemesi ve enerji giderlerine olan etkisiyle inşaat maliyetlerinde artış görülebileceğini dile getirdi. Haki, ancak inşaatta birçok malzemenin yerli olduğunu söyledi ve ekledi: Dövizdeki yükseliş konut üzerinde sınırlı olacağını söyledi.  


Akşam Gazetesi


Geri Dön