18 / 04 / 2024

Kredi faizlerinde Türkiye, Eylül ayından çok daha iyi bir noktada!

Kredi faizlerinde Türkiye, Eylül ayından çok daha iyi bir noktada!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Gerek kurda gerek ülkenin CDS primlerinde, gerekse kredi faizlerinde Türkiye, Eylül ayından çok ama çok daha iyi bir noktada. Yeterli değil, daha da iyi bir noktaya taşıyacağız" dedi...



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) düzenlenen "Adım Adım Ekonomi" programında konuşma yaptı.

"Çok ama çok daha iyi bir noktada"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ekonomiyi gün gün, sektör sektör takip ettiğini dile getiren Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunun da çok net bir şekilde altını çizmek istiyorum; Türkiye, bugün ağustos ve eylül ayından çok daha iyi, güçlü, pozitif noktada. Gerek kurda, gerek ülkenin CDS primlerinde, gerekse kredi faizlerinde Türkiye, eylül ayından çok ama çok daha iyi bir noktada. Yeterli değil, daha da iyi bir noktaya taşıyacağız. Eylül ayından bu yana sağladığımız tüm bu gelişmeler, fiyatlama davranışlarına pozitif bir şekilde yansımaya başladı, daha da yansıyacak. Onun için burada reel sektörümüze de iş düşüyor. Birkaç aylık bu fırsatçı fiyatlama davranışları geride kaldı. Artık çok daha sorumlu, bu bilinçle hareket edecek adımların atılmasını bekliyoruz."

 

4 banka konut kredi faiz oranını düşürdü!

İki banka konut kredi faizini düşürdü, bir banka artırdı!

5 banka konut kredi faiz oranlarını düşürdü!

Üç banka konut kredi faizini indirdi!


Geri Dön