28 / 03 / 2024

Adım Adım Ekonomi 2018

Adım Adım Ekonomi 2018

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Gerek kurda gerek ülkenin CDS primlerinde, gerekse kredi faizlerinde Türkiye, Eylül ayından çok ama çok daha iyi bir noktada. Yeterli değil, daha da iyi bir noktaya taşıyacağız" dedi...

500 liralık banknot geliyor iddiasının ardından düğmeye basıldı! Darphane ilk adımı attı

Türkiye'de yükselen enflasyon karşısında TL'nin alım gücündeki düşüş ekonomi yetkililerinin yeni bir adım atmasına neden oldu. Gelen son dakika bilgisine göre tedavüle 500 TL'lik banknot ve 5 liralık madeni para basılacağı iddia edildi.

Kurumlar vergisinde geri adım atılmayacak!

Cuma günü TBMM’ye sunulan torba kanun teklifinde öngörülen kurumlar vergisinin yüzde 25’e yükseltilmesine ilişkin hükmün, geriye dönük yürüyecek olmasına yönelik gelen eleştirilere rağmen, ekonomi yönetiminin bu alanda geri adım atmayacağı belirtildi. 

Hazine Bakanı Lütfi Elvan: Ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık!

Hazine ve Maliye Bakanı Türkiye'nin yeni ve güvenilir limanlar arayan yatırımcılar için çok cazip imkanlar sunduğunu belirterek, "Türkiye'yi yatırımlarda cazibe merkezi yapmak adına ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık" dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 10 işçi kule vince çıktı!

Temeli 28 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında işçileri başlattığı eylem devam ediyor.

Gazze'de 30 yapı tamamen, 500 yapı ise kısmi olarak yıkıldı!

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırı ülkenin tarım, ekonomi, sağlık, eğitim ve altyapı alanlarına büyük zarar verdi. Evini kaybeden her aileye bakanlık tarafından 1000 dolar acil yardım desteği verilmeye başlandığı bildirildi...

Aykurt Nuhoğlu: İstanbul'da dönüşüm ekonomi için yapılıyor!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Kadıköy'de yaşanan kentsel dönüşüm sorunlarını anlattı. Başkan Nuhoğlu İstanbul’da kentsel dönüşünün insan hayatı için değil ekonomi için yapıldığını söyledi.

Konut kredilerinde kullanım oranı yüzde 80'e çıkarıldı!

Başbakan Yıldırım kredi kartındaki taksit sayısına dair açıklama yaptı. Başbakan Binali Yıldırım Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı ardından açıklama yapıyor. İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Başakşehir Emlak Çadırı müzayedesi yarın!

Başakşehir Emlak Çadırı müzayedesi yarın saat 10:00'da gerçekleşecek. Hemen teslim edilen konut, ofis ve dükkanların satışa çıkacağı projede konut fiyatları 99 bin TL olarak belirlendi.

Emlak Çadırı Başakşehir müzayede yeri!

Her yıl düzenli olarak bir kez yapılacak olan Emlak Çadırı'nın bu yıl ilki gerçekleşecek. Projede toplamda 240 adet bağımsız bölüm açık artırmayla satışa sunulacak. İşte Emlak Çadırı Başakşehir müzayede yeri...

Başakşehir Emlak Çadırı müzayedesi ne zaman?

Medikule İstanbul, Merkez Kayaşehir AVM ve Merkez Kayaşehir Plaza'daki konut, dükkan ve ofislerin satışa sunulduğu Emlak Çadırı başvuruları bugün sona eriyor. Peki Başakşehir Emlak Çadırı müzayedesi ne zaman?

Emlak Çadırı Kayaşehir müzayede tarihi!

Her yıl düzenli olarak gerçekleşmesi planlanan Emlak Çadırı Kayaşehir'de evler tek fiyat üzerinden hesaplanıyor. Emlak Çadırı Kayaşehir müzayede tarihi 31 Mayıs Pazar günü olarak belirlendi.

Adım İstanbul'da satışlar Eylül'de başlayacak!

ÖMER Faruk Çelik önderliğinde kurulan EYG, Türkiye'de ilk gayrimenkul yatırım fonu kuruluş iznini alan şirket oldu. Firma 'Adım İstanbul' adında yeni bir projeye başlayacaklarını söyledi.

Adım Adım Ekonomi 2018 Haberi

Adım Adım Ekonomi 2018

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) düzenlenen "Adım Adım Ekonomi" programında konuşma yaptı.

"Çok ama çok daha iyi bir noktada"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ekonomiyi gün gün, sektör sektör takip ettiğini dile getiren Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunun da çok net bir şekilde altını çizmek istiyorum; Türkiye, bugün ağustos ve eylül ayından çok daha iyi, güçlü, pozitif noktada. Gerek kurda, gerek ülkenin CDS primlerinde, gerekse kredi faizlerinde Türkiye, eylül ayından çok ama çok daha iyi bir noktada. Yeterli değil, daha da iyi bir noktaya taşıyacağız. Eylül ayından bu yana sağladığımız tüm bu gelişmeler, fiyatlama davranışlarına pozitif bir şekilde yansımaya başladı, daha da yansıyacak. Onun için burada reel sektörümüze de iş düşüyor. Birkaç aylık bu...