26 / 04 / 2024

Kredi muslukları açılacak

Kredi muslukları açılacak

Yılbaşından itibaren ikinci el konut ve bireysel krediler ile yatırım ve istihdama dönük kredileri kapsayan 300 milyarlık liralık bir paketle piyasaların rahatlatılması bekleniyor.



Yükselen enflasyon oranı ve cari açık nedeniyle geciktirilen ya da geri çevrilen kredilerin yılbaşından sonra faiz indirimleriyle beraber kullandırılmaya başlanacağı ve piyasalarda parasal genişlemeden sonra da seçim atmosferine girileceği iddia edildi.

Enflasyonun kontrol altında tutulabilmesi için kredilerde frene basan ekonomi yönetiminin yılbaşından sonra büyük bir kredi paketini piyasaya sürerek başta esnaf ve sanayici olmak üzere piyasaları rahatlatacağı ve ardından Mayıs ayında da seçime gidileceği iddia edildi. İddiaya göre en az 300 milyar lira olması beklenen kredi paketi çerçevesinde konut ve ihtiyaç kredisi faizleri düşecek,  KOBİ'lerin ve daha küçük işletmelerin kredilendirilmesi Kredi Garanti Fonu tarafından yapılacak.

halktv.com.tr'de yer alan habere göre enflasyonun yüzde 100'ün üzerine çıkmasının engellenmesi için durdurulan krediler yılbaşından sonra faiz indirimleriyle birlikte açılacak.

Faiz oranları düşürülecek

 

 

 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön