25 / 04 / 2024

Kripto para birimleri emeklilik planlarına dahil edilmeli mi?

Kripto para birimleri emeklilik planlarına dahil edilmeli mi?

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen son zamanlarda sık sık gündeme gelen  kripto para birimlerinin emeklilik planlarına dahil edilmek için “çok riskli” bir yatırım olduğunu ve Kongre tarafından ele alınması gerektiğini dile getirdi.



ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, dün, New York Times tarafından Washington‘da gerçekleştirilen bir etkinlikte son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimlerinin ortalama tasarruf sahiplerinin 401 (k) emeklilik planlarına dahil edilmesinin “çok riskli” bir seçim olduğuna değindi.

Kripto para birimleri emeklilik planlarına dahil edilmeli mi?

Söz konesu etkinlikte, Fidelity Investments‘ın geçtiğimiz ay açıkladığı emeklilik planlarına kripto para birimlerini dahil etme girişimi ile ilgili bir soruya yanıt veren Yellen, emeklilik için birikim yapan çoğu kişiye tavsiye edeceği bir şey değil olmadığını ve çok riskli bir yatırım olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön