20 / 04 / 2024

Kripto para borsalarında deprem!

Kripto para borsalarında deprem!

Nisan ayında 65 bin dolar seviyesine yakınlaşan Bitcoin bugün 32 bin dolar değerine kadar düştü. Peki kripto paralardaki bu dalgalanmaların ve sert düşüşlerin sebebi ne?



Kripto para borsalarında bir süredir devam eden gerilemeler, bugün gittikçe güçlendi. Sözcü'de yer alan habere göre; son zamanlarda ülkemizde dolandırıcılıklarla gündeme gelen kripto para birimlerinin genelinde dalgalanmayla beraber çok güçlü değer düşüşleri de oluyor. 

Nisan ayında 65 bin dolar seviyesine yakınlaşan Bitcoin bugün 32 bin dolar değerine kadar düştü. Günlük kayıp Bitcoin'de yüzde 20'ye, Ethereum'da yüzde 30'a, Dogecoin'de ve Ripple’da yüzde 40'a ulaştı. 

Kripto para borsalarında deprem!

11 Mayıs tarihinde piyasa değeri 2,4 trilyon doları geçen kripto para birimleri, bugün 1,7 trilyon dolar değerlerine kadar düştü. 8 günde yaşanan düşüş, yaklaşık 700 milyar dolar oldu. 

Nisan ayında bir ara 1,2 trilyon doları geçen Bitcoin'in toplam piyasa değeri de 600 milyar dolara düştü. 

MUSK'LA YÜKSELDİ, MUSK'LA DÜŞTÜ

Kripto paralarda yaşanan değer kaybını, Tesla CEO’su Elon Musk’ın daha önceki konuşmalarının tersine Tesla’nın artık araç alımında ödemelerde Bitcoin onaylanmayacağını duyurması ve kripto varlıkların çevre kirliliğyarattığına ilişkin açıklamalar yapması etkiledi. 

Kripto para borsalarında deprem!

Diğer taraftan, dün Çin Merkez Bankası tarafından, kripto varlıkların bir ödeme aracı şeklinde kullanılamayacağının açıklanması da kripto varlıkların değer kaybetmesinde etkili oldu.

City Index’in kıdemli finansal piyasalar analisti Fiona Cincotta, kripto para borsalarına ilişkin “Bu büyük dalgalanmalar, kripto varlıkların spekülatif doğasını gösteriyor” açıklamasında bulundu.

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos ise, kripto varlıkların “gerçek bir yatırım” şeklinde algılanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Bitcoin değerlenecek mi? Analistlerden dikkat çeken açıklama!

Çin'in yasak kararı kripto paralara değer kaybettirdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön