19 / 04 / 2024

Kripto para piyasasında 24 saatte 9 milyar dolarlık pozisyon kapatıldı!

Kripto para piyasasında 24 saatte 9 milyar dolarlık pozisyon kapatıldı!

Dün kripto para borsalarında ciddi bir dalgalanma yaşandı. Bu dalgalanma sert düşüşlere neden oldu. 24 saatte 9 milyar dolarlık pozisyon kapatıldı.



Dün kripto para borsalarında ciddi bir dalgalanma yaşandı. Bu dalgalanma sert düşüşlere neden oldu.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bitcoin dün dört ayın en düşük seviyesine geriledi, bugün toparlanmaya başlasa daa Çin tarafından Bitcoin ile gerçekleştirilecek işlemlerin sert şekilde düzenlenmesi ve kripto piyasalarındaki kaldıraçlı pozisyonların boyutu ile ilgili endişelerle baskıda oldu. 

Yatırımcılar geçtimiz günlere kadar tahvil ve hisse senedi gibi geleneksel piyasalardan çok fazla performans sergileyen kripto para piyasasından ayrılmak için dün neredeyse birbirleriyle yarıştı. Kripto varlıklar bir seneden uzun süredir yaşadığı en keskin kaybını gördü. 

Kripto para piyasasında 24 saatte 9 milyar dolarlık pozisyon kapatıldı!

Kripto varlıklardaki değer kaybını tetikleyen detay Çin tarafından uygulanan sıkı düzenlemeler oldu. Daha önce yurt içinde kripto para işlemlerini engelleyen Çin, Salı günü engellerin çerçevesini daha da genişletti ve finans kuruluşları ile ödeme aracı şeklinde faaliyette bulunan kuruluşların kripto paralar ile yapacakları işlemlere yasak getirdi. Yatırımcılara spekülatif kripto işlemleri ile ilgili de tekrar uyarılarda bulundu. 

9 milyar dolarlık pozisyon kapatıldı

Pepperstone'dan Chris Weston, geçtiğimiz 24 saatte 9.13 milyar dolarlık kripto para birimi pozisyonunun sonlandırıldığını ve işlem hacminin toplamda 532 milyar dolara ulaştığını vurguladı.

Kripto para piyasasında 24 saatte 9 milyar dolarlık pozisyon kapatıldı!

Weston, "Fiyatların geri çekildiği seviyeden başlayan yükselişin tutunup tutunamayacağını söylemek için henüz çok erken. Ancak Asya piyasalarındaki işlemlerde merak ettiğim ise şu, biraz nefes alabilecek miyiz yoksa oynaklık devam mı edecek?" diye konuştu.

İşlemcilerin aktardıklarına göre, yatırımcılar sert değer kayıpları sebebiyle kaldıraçlı yani kredili pozisyonlarını elden çıkardı. Bu da fiyatların daha sert gerilemesine neden oldu. Singapur merkezli kripto varlık borsası Diginex'ten Justin d'Anethan, Bitcoin'in biraz daha düşebileceğini fakat 30 bin dolar seviyelerinde denge de kalmasını öngördüğünü söyledi.

ABStocks'tan kriptoya milyon dolarlık yatırım!

Kripto para borsalarında Elon Musk düşüşü sona erdi!

Kripto paralarda değer kaybı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön