26 / 04 / 2024

Kripto para dünyası darmadağın! 100 binden fazla kişi dolandırıldı!

Kripto para dünyası darmadağın! 100 binden fazla kişi dolandırıldı!

Son zamanlarda artan kripto para dolandırıcılığına biri daha eklendi. Avrupa'da kripto para dolandırıcılığıyla 2 milyar 400 milyon eurodan fazla kazanç sağlayan bir şebeke, 8 ülkenin ortak operasyonuyla çökertildi. Şebekenin birçok Avrupa ülkesinden 100 binden fazla kişiyi dolandırdığı açıklandı.



Polis operasyonlarında 15 çağrı merkezine baskın yapıldı. 355'ten fazla bilgisayar, cep telefonu ve ilgili bilgileri içeren diğer elektronik malzemelere de el konuldu.

Arnavutluk merkezli faaliyet gösteren örgütün, sahte brokerlar aracılığıyla finans dünyası hakkında büyük bilgiye sahipmiş gibi göründüğü ve küçük yatırımcılara büyük paralar vaat ederek sahte internet siteleriyle mağdurlarını seçtikleri ve dolandırdıkları bilgisi paylaşıldı.

Dolandırıcılar, ilk başta 250 eurolarla başlayan yatırımcıları büyük paralar kazanmış gibi gösterip güvenlerini kazanmış. Daha sonra da büyük para yatırmalarını sağlayan çete, paralarını çekmek isteyenleri de vergi ödeme veya sistem arızası gibi gerekçelerle daha fazla para yatırmak zorunda bırakmış.

KRİPTO DÜNYASINDA NELER OLUYOR?

Son günlerde kripto para dünyasında yaşanan gelişmelerden dolayı kripto borsaya yatırım yapanlar oldukça tedirgin. Bitcoin adeta çöküş yaşadığı bu hafta, FTX’in iflas haberi ile kripto para dünyasının kara haftası olarak değerlendirilebilir.

Uzmanlar kripto para borsasına yasal bir düzenleme getirilmesi gerektiğini aksi halde daha çok krizler ve mağduriyetler yaşanabileceği konusunda uyarıyor.

Son olarak FTX’in iflasından sonra mahkemeye başvuranların artması üzerine sadece 24 saat içinde şirketten yarım milyar dolar para çalındığı iddia edilmişti.

Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Asgari ücretli çalışan ne kadar kıdem tazminatı alır?

Memur ve emekliye yapılacak ek zam hesaplandı! 1.971 lira…

ÖTV indirimine nokta konuldu! Araba almak isteyenlere kritik uyarı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön