19 / 04 / 2024

Kripto para dünyası darmadağın! 100 binden fazla kişi dolandırıldı!

Kripto para dünyası darmadağın! 100 binden fazla kişi dolandırıldı!

Son zamanlarda artan kripto para dolandırıcılığına biri daha eklendi. Avrupa'da kripto para dolandırıcılığıyla 2 milyar 400 milyon eurodan fazla kazanç sağlayan bir şebeke, 8 ülkenin ortak operasyonuyla çökertildi. Şebekenin birçok Avrupa ülkesinden 100 binden fazla kişiyi dolandırdığı açıklandı.



Avrupa'da 100 binden fazla kişinin kripto para dolandırıcılığının mağduru olduğu ortaya çıktı. Avrupa'da yargı işlerinden sorumlu Eurojust'ın koordinasyonunda AB Polis Teşkilatı Europol tarafından düzenlenen operasyonda kripto para dolandırıcılığı yapan bir çete tespit edildi.

Almanya, İsveç, Finlandiya, Letonya, Ukrayna, Gürcistan ve Arnavutluk polisinin de katıldığı 8 ve 9 Kasım'da gerçekleşen operasyonlarda kripto para dolandırıcılığıyla 2 milyar 400 milyon eurodan fazla kazanç sağlayan bir şebekenin çökertildiği açıklandı.

Operasyonlar kapsamında Arnavutluk'un 3 şehrinde suç şebekesinin iki üst düzey sorumlusunun gözaltına alındığı belirtildi.

Söz konusu örgütün 17 bini İspanya'da olmak üzere Avrupa'da 100 binden fazla kişiyi kripto parayla dolandırdığı açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön