26 / 04 / 2024

Kripto para eriyor! Zarar bu sefer büyük!

Kripto para eriyor! Zarar bu sefer büyük!

Yaklaşık bir sene önce tarihi yaşayan kripto paralar uzun zaman dilimli düşüş trendinin sonrasında durgun seyre geçti. İşte detaylar…



Kripto para sektöründe sorunlar hiç bitmeden devam ediyor. Geçen kasım ayında tarihi zirvesini görmüş olan kripto para birimleri uzun bir süredir düşük seviyelerde stabil seyir ediyor.

Yükselme emareleri olmayan kripto para birimlerindeki büyük kayıplar ise yatırımcıları da kara kara düşündürüyor.

Hürriyet’in haberine göre; tarihi yüksek seyirlerden alım yapan kişiler, yüzde 60-70 oranında kayba yöneldi. Geçen seneden bu güne küresel enflasyonun da etkisi ile birlikte de dünyadaki tüm kripto para yatırımcıları tasarruflarından gelir sağlayamıyor.

FAİZ ARTIRIMLARI ETKİLİ OLUYOR 

Merkez bankalarının küresel enflasyon sorunu ile baş edebilmek için yaptıkları faizi artırmaları parayı mevduat tarafına çekmeye başladı. Dünya bütünündeki enflasyon sorunu ile birlikte gelen faiz artırımları resesyonu oluşurken işsizlik sorunu da ortaya çıkıyor.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ile birlikte de artan enerji fiyatları özel olarak Avrupa’da fabrikaların üretim kısıntısına gitmesine neden oldu. Üretimin düşüş göstermesi, ülkelerin büyüme kapasitelerine ağır hasar verirken bunun neticesinde de insanların gelirleri düşmeye başladı.

Kısır döngü içine girmiş olan bu durum faiz artırımlarının son bulması ile birlikte yatırım araçlarında da hareketlenmenin tekrar görüleceği beklentisi yerini korumakta.

Kripto para eriyor! Zarar bu sefer büyük!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön